تحقیق پارامترهای موثر در شبیه سازی عددی جریان غیر کاویتاسیونی و کاویتاسیونی حول پروانه ی استاندارد ۴۱۱۹ D T M B

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله ی مهندسی مکانیک شریف، دوره: 32، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SJME-32-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 55
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدرضا ایوبی

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

سعید خردمند

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

در این نوشتار جریان های غیر کاویتاسیونی و کاویتاسیونی حول پروانه ی دریایی ۴۱۱۹D T M B با روش R A N S سه بعدی حل شده است. ضرایب تراست، گشتاور و بازدهی نیز برای این پروانه در هشت شبیه سازی استخراج و با نتایج تجربی مقایسه شد. الگوی کاویتاسیون مشخص شد و موقعیت و منطقه ی توسعه ی حفره نیز به دست آمد. به علاوه، تحقیقات عددی برای سه پارامتر مهم: ضریب پیشروی، عمق کاری پروانه و زبری سطح پروانه در جریان کاویتاسیونی انجام شد. مطالعه ی اثر ضریب پیشروی روی سطوح پروانه نشان داد که با ضریب پیشروی کم تر، مقدار فاز بخار بیشتری مشاهده می شود. با پایین بردن عمق کاری پروانه در شرایط آب آزاد (افزایش فشار هیدروستاتیک)، جابه جایی محدوده ی حفره، تغییرات حجم حفره در نزدیکی لبه ی حمله، و کاهش قله ی منحنی کسر حجمی فاز بخار مورد بررسی قرار گرفت. همچنین، افزایش ارتفاع زبری تا مقدار معینی، باعث کاهش مقدار کسر حجمی فاز بخار شد و پس از آن رشد کرد.

کلیدواژه ها

جریان کاویتاسیونی, عمق کاری پروانه, ارتفاع زبری سطح, مرز حفره

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.