ارزیابی عملکرد مربیان کارآموزی از نظر دانشجویان مدارک پزشکی در

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله مدیریت اطلاعات سلامت، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_HIM-8-2_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 80
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه روزبهانی

مربی، مدارک پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران.

عباس شیخ طاهری

. دانشجوی دکتری، مدیریت اطلاعات بهداشتی درمانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.

مهرداد فرزندی پور

استادیار، مدیریت اطلاعات بهداشتی درمانی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران.

فاطمه رنگرزجدی

مربی، مدارک پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران.

زهره مبارک قمصری

کارشناس، مدارک پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران

چکیده

مقدمه: هدف فعالیت های آموزشی رشد آگاهی و توانایی های بالقوه ی انسان است. ارزیابی خدمات آموزشی نقش موثری در حصول کیفیت فعالیت های آموزشی و افزایش مهارت های فراگیران دارد. لذا این پژوهش با هدف ارزیابی عملکرد مربیان کارآموزی از نظر دانشجویان مدارک پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال تحصیلی ۸۵-۱۳۸۴ انجام پذیرفت.روش بررسی: این پژوهش مطالعه ای توصیفی بود که بر روی کلیه ی دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی رشته ی مدارک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیم سال دوم ۸۵-۱۳۸۴ که شامل ۲۱ دانشجوی کاردانی و۲۰ دانشجوی کارشناسی ترم آخر بودند، انجام گرفت. در این مطالعه، از پرسش نامه ای مشتمل بر ده سوال با پاسخ های بسته از بسیار خوب تا ضعیف که روایی و پایایی آن تایید شده بود، استفاده شد. در مجموع ۳۲۸ پرسش نامه برای ارزیابی تمام مربیان کارآموزی (۸ نفر) توزیع گردید؛ که از این تعداد ۲۰۵ پرسش نامه عودت داده شد. تحلیل داده ها از طریق تعیین فراوانی مطلق و نسبی انجام گرفت.یافته ها: از نظر اکثر دانشجویان (۲/۷۱ درصد)، کنترل حضور و غیاب دانشجو در محل کارآموزی توسط مربیان کارآموزی در حیطه ی بسیار خوب قرار داشت. رعایت موازین اخلاقی و اسلامی (۷/۶۹ درصد) و حضور به موقع مربی (۸/۶۷ درصد)، در مراتب بعدی قرار داشتند.نتیجه گیری: دانشجویان عملکرد مربیان کارآموزی را در حد بسیار خوب (۶۱ درصد) ارزیابی نمودند. به نظر می رسد توجه به عواملی مانند پیگیری مشکلات کارآموزان، توضیح شرح وظایف کارآموز قبل از شروع دوره و نظارت بر یادگیری مهارت های عملی ایشان می تواند باعث ارتقای هر چه بیشترکیفیت آموزش گردد.واژه های کلیدی: مدارک پزشکی؛کارآموزی؛ ارزیابی؛ کارآموزان.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.