طراحی و اجرای نمونه ی اولیه ی پرونده ی تغذیه ای بیمار

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله مدیریت اطلاعات سلامت، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_HIM-9-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 65
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمد هادیان فرد

مربی، آموزش مدارک پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ، اهواز، ایران.

سمیم عبدالکریم

دانشیار، انفورماتیک پزشکی، دانشگاه مالایا، کوالالامپور، مالزی.

ارمغان باستانی

کارشناس، علوم تغذیه، مرکز تحقیقات دیابت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز،ایران.

مجید کاراندیش

دانشیار، علوم تغذیه، مرکز تحقیقات تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

چکیده

مقدمه: اطلاعات تغذیه ای به عنوان بخشی از اطلاعات پزشکی بیمار در فرآیند تصمیم سازی و مراقبت های پزشکی و حتی موارد قانونی، اهمیت دارد. با وجود اهمیت ثبت چنین اطلاعات ارزشمندی، توجه شایسته ای نسبت به ثبت این اطلاعات انجام نمی گیرد. این پژوهش با هدف طراحی نمونه ی اولیه ی پرونده ی تغذیه ای بیمار بستری و به کارگیری آن به منظور تعیین اعتبار، مقبولیت و کارآیی آن، انجام گرفت. روش بررسی: این پژوهش از نوع کاربردی و از دسته مطالعات توصیفی- مقطعی بود که در سال ۱۳۸۹ طی دو مرحله انجام گرفت. ابتدا ۶ فرم مربوط به پرونده ی تغذیه ای بیمار طراحی گردید و سپس فرم های پیش گفت در دو بیمارستان آموزشی گلستان اهواز و نمازی شیراز برای ۱۲۱ بیمار به اجرا در آمد. پس از اجرا، بازخورد ۱۱۸ نفر از کارکنان مراقبت پزشکی به وسیله ی پرسش نامه ای که روایی آن توسط متخصصین و پایایی آن با ضریب Cronbach's alpha (۹۲۲/۰ = r) تعیین گردید، گردآوری و با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های آنالیز واریانس و T مستقل مورد تحلیل قرار گرفت. یافته ها: میانگین های پاسخ به پرسش های مربوط به محتوا و اهمیت اقلام اطلاعاتی پرونده ی تغذیه ای بیمار و پرسش های مربوط به نحوه ی اجرای آن به ترتیب ۱۴/۴ و ۱۵/۴ به دست آمد. داده ها اختلاف آماری معنی داری را بین نوع حرفه، بیمارستان های اجرای طرح، بخش ها و پاسخ ها نشان ندادند. نتیجه گیری: به کارگیری پرونده ی نغذیه ای بیمار در فرآیند مراقبت از بیمار و یکپارچه سازی آن با پرونده ی بیمار و همچنین تاثیر آن بر کیفیت مراقبت از بیمار، مورد تایید کادر مراقبت پزشکی شرکت کننده در اجرای طرح  قرار گرفت و الگوی ارابه شده مورد پذیرش واقع شد. واژه های کلیدی: مدارک پزشکی؛ تغذیه؛ بیماران؛ مدیریت اطلاعات.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.