بررسی شیوع VacA و CagA در بیماران مبتلا به اولسر پپتیک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دانشور پزشکی (نشریه پژوهشی پایه و بالینی)، دوره: 21، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_DMED-21-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 61
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره خدایی

گروه ژنتیک، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید بهشتی

اکرم سادات طباطبایی پناه

باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شرق

سید محمدحسین قادریان

گروه ژنتیک، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید بهشتی

رضا اکبرزاده نجار

گروه ژنتیک، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید بهشتی

چکیده

مقدمه و هدف: آلودگی با هلیکوباکتر پیلوری (H.pylori) یکی از شایع ترین عفونت های گوارشی در جهان به شمار می رود که می تواند باعث موارد پاتولوژیکی متفاوت، افزایش استرس اکسیداتیو و در نتیجه پاسخ های التهابی در  مخاط معده شود.  تشخیص بیماریزایی H.pylori به دلیل تخمین خطر علائم بالینی اهمیت زیادی دارد. هدف از این مطالعه، بررسی شیوع ژن های cagA و vacA در عفونت H.pylori در بیماران با علائم بالینی متفاوت بود.   مواد و روش­ها: بیماران H.pylori  مثبت شامل بیماران اولسر پپتیک (PUD) و غیر اولسر پپتیک (NUD)، برای آزمایش های بعدی شامل واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) برای تعیین حضور ژن cagA و الل های vacA، آزمون وسترن بلاتینگ برای ردیابی آنتی بادی های IgG بر ضد پروتئین های VacA و CagA مورد استفاده قرار گرفتند.    نتایج: زمانیکه هر دو تست اوره آز و کشت باکتریایی به ترتیب نتایج مثبت و منفی داشتند، نمونه ها به عنوان H.pylori مثبت ثبت گردیدند. الل های غالب vacA ،s۱ و m۲ بودند. ارتباط معنی داری بین شیوع آنتی بادی ها بر ضد آنتی ژن های VacA و CagA یا حالات vacA و cagA و نتایج بالینی وجود نداشت.   نتیجه گیری: در این مطالعه سویه های cagA مثبت غالب بوده، هرچند ارتباطی بین vacA و cagA با علائم بالینی و با پیشرفت PUD دیده نشد. بعلاوه، آزمایش های سرولوژیکی مانند وسترن بلاتینگ در تشخیص افراد آلوده شده با سویه های H.pylori در PUD و NUD می تواند مفید باشد.

کلیدواژه ها

هلیکوباکتر پیلوری, cagA, vacA, بیماری اولسر پپتیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.