اثر تجویز نخاعی مسدودکننده اتصال های منفذدار به همراه آگونیست و آنتاگونیست گابا A بر پاسخ های رفتاری به درد شیمیایی در موش صحرایی نر

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دانشور پزشکی (نشریه پژوهشی پایه و بالینی)، دوره: 21، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_DMED-21-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 59
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیمین افشارکارگر

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد

ناصر مهدوی شهری

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

مقدمه و هدف: اینترنورون­های گاباارژیک در ارتباط با احساس درد در سطح نخاع توزیع­شده­اند؛ همچنین موسیمول و بیکوکولین (آگونیست و آنتاگونیست GABAA) به­ترتیب باعث کاهش و افزایش درد می­شوند. اتصال­های منفذدار (Gj)، اتصال­های غشایی برای مبادله عوامل سیگنالینگ و متابولیت­های کوچک هستند. این پژوهش با تجویز نخاعی (i.t) کربنوکسالون (مسدودکننده Gj) به بررسی نقش اتصال­های منفذدار و سیستم گاباارژیک نخاعی بر احساس درد شیمیایی پرداخته­­است.    مواد و روش­ها: موش­های صحرایی نر نژاد ویستار (g۲۵۰-۲۰۰) در ۸ گروه هفت­تایی دسته­بندی شدند. داروها به حجم lμ۱۰، به مقادیر کربنوکسالون (nM۱)، موسیمول (gμ۳/۰) و بیکوکولین (gμ۶/۰ و gμ۳/۰) به­صورت نخاعی، در حالت انفرادی یا هم درمانی تجویزشدند. از تزریق کف­پایی ml ۰۵/۰ فرمالین ۵/۲ درصد استفاده و رفتار درد به­مدت ۱ ساعت بررسی­شد.   نتایج: کربنوکسالون و موسیمول هریک به­تنهایی باعث کاهش درد (p < ۰.۰۱ وp < ۰.۰۵) و بیکوکولین موجب افزایش درد (p < ۰.۰۱) ناشی از فرمالین شدند. تجویز کربنوکسالون به همراه موسیمول کاهش درد را بیشتر کرد (p < ۰.۰۵) و همچنین تجویز کربنوکسالون آثار پردردی بیکوکولین را کاهش­داد (p < ۰.۰۵).   نتیجه­گیری: تقویت اثر ضددردی ناشی از موسیمول و تخفیف اثر افزایش درد ناشی از بیکوکولین به­دنبال انسداد Gjها، با درنظرگرفتن Gj بین اینترنورون­های مهاری اولیه موثر بر اینترنورون­های ثانویه مهارکننده نورون­های انتقال­دهنده علائم درد در نخاع، می­تواند قابل­توجیه شود.

کلیدواژه ها

درد, تجویز نخاعی, اتصال های منفذدار, کربنوکسالون, GABAA

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.