پایان نامه های فارغ التحصیلان دوره های تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله مدیریت اطلاعات سلامت، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_HIM-11-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس دولانی

دانشجوی دکتری، علم اطلاعات و دانش شناسی. دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران

کبری تارم

کارشناس ارشد، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

نجلا حریری

دانشیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران

حافظ محمد حسن زاده افسنجانی

کارشناس ارشد، علم اطلاعات و دانش شناسی، مرکز تحقیقات قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

حیدر اسماعیلی

کارشناس ارشد، علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

مقدمه: تحقیق و پژوهش بستر اصلی برای درک عمیق و دقیق از حقایق، تفکر و اندیشه است. در این میان پایان­نامه­ها به نوعی کارنامه پژوهشی دانشگاه­ها و مراکز تحقیقاتی بشمار می­آیند که عوامل چندی بر کیفیت آنها تاثیرگذارند. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف شناسایی  وضعیت پایان­نامه­های دوره­های تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه انجام گرفت. روش بررسی: این پژوهش به روش پیمایشی- تحلیلی صورت گرفت.  از میان ۱۷۲۹ پایان­نامه موجود در کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در بازه زمانی ۱۳۶۵ تا ۱۳۹۰خورشیدی تعداد ۳۱۵ پایان­نامه بر اساس جدول Morgan پایان­نامه از مقاطع و رشته­های تحصیلی گوناگون با نمونه­گیری تصادفی طبقه­ای انتخاب و با استفاده از چک لیستی که روایی آن  توسط پژوهشگران و صاحبنظران بدست آمد، بررسی شدند. داده­ها پس از ورود به نرم­افزار آماری SPSS۱۹ با استفاده از آمارهای توصیفی و آزمون Chi-square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: پایان­نامه­ها مورد بررسی از نظر عوامل ظاهری مانند وجود و یا عدم وجود چکیده، استنادات، تعداد صفحات و ... دارای نقص جدی هستند. ۶۹.۵ درصد از پایان­نامه­ها از روش­های پیمایشی و ۲۲ درصد از روش­های تجربی و ۸.۵ درصد از روش مروری استفاده کرده­اند. همچنین ۷۷ درصد از پایان­نامه­ها غیربالینی و مابقی بالینی هستند. رابطه معناداری بین انواع روش­های تحقیق مورد استفاده در پایان­نامه­ها و متغیرهای بازه­های زمانی( ۱۳۶۵-۱۳۷۴ بازه ۱۳۷۵- ۱۳۸۴ و بازه ۱۳۸۵- ۱۳۹۰ شمسی)، رشته­های تحصیلی، مقاطع تحصیلی و عامل جنس وجود دارد. نتیجه گیری: متغیرهای چندی بر روی کیفیت پایان­نامه­های دانشگاهی اثرگذار هستند. نظارت بر فرآیند انجام پایان­نامه­ها از ابتدای انتخاب موضوع تا ارائه نهایی از سوی مسئولین جهت کنترل متغیرهای تاثیرگذار لازم و ضروری است. همچنین با توجه به تفاوت­های بین روش­های تحقیق پایان­نامه­ها بر اساس رشته­ها و مقاطع تحصیلی تدوین دستورالعمل­ها و راهنماها جهت سوق موضوعات و نتایج پایان­نامه­ها به نیازهای جامعه لازم و ضروری به نظر می­­رسد. واژه­های کلیدی: پایان­نامه­ های دانشگاهی؛ روش­ های تحقیق؛ دانشگاه ها

کلیدواژه ها

پایان­نامه­ های دانشگاهی, روش­ های تحقیق, دانشگاه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.