بررسی و بهینهسازی شرایط افزودن کرویساز به مذاب چدن داکتیل به روش نوار مغزیدار

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و ششمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES06_435
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 846
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جعفرپور

دانشجوی کارشناسی دانشگاه تبریز

سعید اسدی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف

شاهین خامنه اصل

استادیار دانشگاه تبریز

بابک ضیغمی

کارشناس ارشد شرکت ریخته گری تراکتورسازی ایران

چکیده

روش نوار مغزیدار، فرایند نسبتاً جدیدی در تولید چدن با گرافیت کروی میباشد که دقت بالا در عملیات تلقیح، افت دمایی کمتر، امکان گوگردزدایی همزمان، راه اندازی آسان، سادگی عملیات، جذب بالای منیزیم و کنترل بهتر افزودنیهااز جمله مزایای این روش است. کیفیت قطعات تولیدی در این فرایند به پارامترهای مختلفی مانند شکل هندسی پاتیل، مقدار مذاب و دمای عملیات، سرعت و میزان تزریق نوار مغزیدار و شکل هندسی مجراهای هادی سیم وابسته است. دراین پژوهش ابتدا شرایط افزودن مواد کرویساز به مذاب چدن داکتیل به روش نوار مغزیدار بررسی شده و سپس تأثیر پارامترهای مختلف به منظور بهینهسازی آن، مورد مطالعه قرار گرفته است. با تغییر در نحوه عملیات تلقیح نوار مغزیدار نسبت به شکل اولیه با اختصاص دادن کابین و ایجاد فشاربخار بالا بر روی پاتیل وکاهش میزان نوار مغزیدار وارد شده بهمذاب پایه (از حدود 250 تا 100 متر با سرعت ثابت 35 متر بر دقیقه) شرایط بهینهای حاصل شد. این شرایط با در نظر گرفتن نتایج ثابت حاصل از کوانتومتری، متالوگرافی، سختی سنجی، ندولاریته در دستور العمل جدید بدست آمد. این کاهش محسوس در مصرف مقدار نوار مغزیدار صرفه اقتصادی این فرایند را بیش از پیش میکند

کلیدواژه ها

نوار مغزیدار، چدن باگرافیت کروی، تلقیح، بهینهسازی، کوردوایر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.