ارزیابی و تحلیل رضایت مندی مدیران محلی از خدمات سازمان های محلی مطالعه موردی: روستاهای شهرستان شیروان و چرداول
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: مجله پژوهش های جغرافیای انسانی، دوره: 46، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_JHGR-46-4_005
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 163
نویسندگان
استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تهران
چکیده
این پژوهش با هدف سنجش و تحلیل رضایت مدیران محلی از عملکرد سازمان های محلی فعال در نواحی روستایی شهرستان شیروان و چرداول (استان ایلام) انجام شده است. حوزه پژوهش، تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار شهرستان است که در زمان پژوهش، شورای اسلامی داشته اند و جامعه آماری تحقیق نیز تمامی اعضای شورای اسلامی این روستاهاست. به دلیل ضرورت آگاهی از میزان رضایت روستاییان تمامی روستاها، مطالعه به صورت تمام شماری انجام شد و در مجموع، ۴۴۵ پرسشنامه بسته از ۱۶۸ روستای بالای ۲۰ خانوار گردآوری شد. در این پژوهش، برای سنجش رضایت روستاییان از مدل شکاف کیفیت خدمات، برای تحلیل نتایج و ارزیابی نظر مدیران محلی از آزمون کای اسکوئر تک نمونه ای و برای مقایسه و سطح بندی رضایتمندی، از تحلیل خوشه ای استفاده شد. نتایج پژوهش نشان می دهد روستاییان، در مجموع از عملکرد سازمان های محلی، رضایت اندکی دارند. در این میان، روستاییان دهستان زردلان با امتیاز ۵/۳ (در بازه یک تا پنج) کمترین و روستاییان دهستان کارزان با امتیاز ۵۳/۳ بیشترین رضایت را از خدمات عمومی اعلام کردند. خدمات رسانه جمعی (رادیو و تلویزیون)، آنتن دهی موبایل، بیمه روستاییان و خدمات آموزش ابتدایی، بیشترین امتیاز رضایتمندی جامعه آماری را کسب کردند و در نهایت، نتایج تحلیل همبستگی نشان داد ارتباط مثبت و معناداری بین شاخص عمومی برخورداری، و ارتباط معکوس و معناداری بین شاخص میانگین فاصله دسترسی با شاخص رضایت عمومی وجود دارد.کلیدواژه ها
تحلیل خوشه ای, رضایتمندی, سازمان محلی, شهرستان شیروان و چرداول, کیفیت خدماتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.