بررسی نقش مشارکت شهروندان در نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده با رویکرد مدیریت شهری (مطالعه موردی: منطقه ۱۲ شهرداری تهران)
عنوان مقاله: بررسی نقش مشارکت شهروندان در نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده با رویکرد مدیریت شهری (مطالعه موردی: منطقه ۱۲ شهرداری تهران)
شناسه ملی مقاله: JR_JHGR-48-3_008
منتشر شده در در سال 1395
شناسه ملی مقاله: JR_JHGR-48-3_008
منتشر شده در در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:
مجتبی امیری - دانشیار دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
اکبر نشاط - کارشناس ارشد مدیریت شهری دانشگاه تهران
مجید نیکنایی - کارشناس ارشد شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی
خلاصه مقاله:
مجتبی امیری - دانشیار دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
اکبر نشاط - کارشناس ارشد مدیریت شهری دانشگاه تهران
مجید نیکنایی - کارشناس ارشد شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی
تحولات سریع ساختار شهری تهران در سال های اخیر، از موضوعاتی است که بر نظام برنامه ریزی و مدیریت شهری تاثیر گذاشته است. عمده ترین آسیب ناشی از این دگرگونی، ناسازگاری کالبدی است که در دو وجه ناهمگونی و ناپایداری بافت های قدیمی و فرسوده و نوساز و در ابعاد ناهنجاری های مختلف کالبدی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی نمایان شده است. در این زمینه، اجرای برنامه هایی مانند بهسازی، مرمت، زنده سازی، نوسازی و... با هدف تجدیدحیات شهری یا جلوگیری از افت شهری، از مهم ترین شیوه هایی است که در کانون توجه متخصصان و مجریان شهرسازی و ساختار مدیریت شهری قرار دارد و محور اصلی اجرای این برنامه ها، مشارکت شهروندان است. در میان مناطق مختلف شهر تهران، منطقه ۱۲، یکی از مهم ترین مراکز قدیمی و تاریخی شهر به شمار می آید که سهم عمده فضای کالبدی آن را بافت های فرسوده تشکیل می دهند. مطابق بررسی ها، مهم ترین مسئله بافت های فرسوده این منطقه، پایین بودن نقش مشارکت شهروندان در رویکرد مدیریت شهری و راهبردهای اتخاذشده طی سال های اخیر درجهت مرمت، توانمندسازی و حیات بخشی به آن هاست که در این مقاله به چیستی و چرایی آن پرداخته می شود. این پژوهش، با تحلیل توصیفی- کاربردی عرصه های تصمیم گیری مرتبط، انتخاب شیوه های مختلف مشارکت شهروندان و سیاست هایی مناسب در نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده اصلاح، تثبیت و ارائه شده و نشانگر آن است که حل مشکلات بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده، با مدیریت شهری، مرمت و مشارکت مردم رابطه مستقیم دارد.
کلمات کلیدی: احیای شهری, بافت های فرسوده (ناکارآمد), بهسازی و نوسازی شهری, مدیریت شهری, مشارکت
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1799455/