ساخت و بررسی غشای نانومتخلخل آلومینایی به روش سل-ژل
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و ششمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران
- کد COI اختصاصی: IMES06_378
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1149
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی مواد، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده فنی و مهندسی،
دانشیار، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده فنی و مهندسی، بخش مواد
دانشیار، سازمان انرژی اتمی ایران، پژوهشکده چرخه سوخت
کارشناس ارشد مهندسی مواد
چکیده
در این مقاله عوامل موثر بر ساخت غشای آلومینایی بر روی زیرلایه آلفا-آلومینا بررسی شده است. در ابتدازیرلایه آلفا-آلومینا با پرس تک محوره ساخته و سپس سل کلوئیدی آلومینا تهیه شد. از افزودنی پلی وینیل الکل PVA) برای داشتن غشایی بدون ترک استفاده شد. سپس، لایه نشانی آلومینا بر روی زیرلایه آلفا -آلومینا به روش غوط هوری انجام شد و لایه تهیه شده، خشک و در 600° کلسینه شد. اندازه ذرات موجود در سل کلوئیدی با استفاده از تکنیک پراش نوری، بین25 تا90nm اندازه گیری شد. دمای استحاله فازی در آلومینا به وسیله پراش اشعه ایکس ارزیابی شد. تکنیک توزین حرارتی برای تعیین دمای خروج افزودن یهای آلی و مواد فرار لایه به کار گرفت هشد. برای بررسی پستی و بلندی سطح لایه، از میکروسکوپ نیروی اتمی استفاده شد بررسی ریزساختاری غشایی به کمک میکروسکوپ الکترونی روبشی، نشان می دهد ضخامت غشا حدود4μm است. غشا بدون ترک با ریزساختاری همگن بدست آمد که نشان دهنده بهینه بودن شرایط ساخت غشا استکلیدواژه ها
غشا، نانو تخلخل، آلومینا، سل -ژل، غوط هوریمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.