تولید لوله به روش ایکپ

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و ششمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES06_340
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1745
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر ذوالفقاریدرزی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران

محمود ابراهیمی

دانشجوی دکتری دانشکده مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران

فرامرز جوانرودی

استادیار دانشکده مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران

چکیده

فرایند پرس با کانالهای هممقطع زاویهدار (ایکپ) یکی از مرسومترین روشهای تغییرشکل پلاستیکی شدید موادمحسوب میشود که با حفظ ابعاد نمونه قبل و بعد از پروسه، موجب ریزدانگی و سوق پیداکردن اندازه دانه مواد به سمت نانو میگردد. در این تحقیق، قابلیت استفاده از این تکنیک بر روی نمونههای لولهایشکل بررسی شده است. لولههای از جنس مس خالص تجاری برای این پژوهش انتخاب شده و فرایند ایکپ با استفاده از میله پلییورتانی به عنوان ماندرل در داخل لولههای مسی در قالب با زاویه کانال 90 درجه انجام گرفته است. نتایج میکروسختی و ریزساختاری نشان میدهد کهبعد از انجام یک پاس ایکپ، سختی لوله مسی از 75 به 121 ویکرز افزایش یافته است. همچنین اندازه دانه نمونه ایکپ شده نیز از 80 به 40 میکرومتر کاهش یافته است. استفاده از تکنیک ایکپ برای تولید لوله جهت بهبود خواص مکانیکی توصیه میشود.

کلیدواژه ها

تغییرشکل پلاستیکی شدید، ایکپ، لوله، سختی، ریزساختار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.