بررسی اثر افزودنیAlبرسنتز نانو ساختار هایTi5(Si,Al3با استفاده از روشMASHS)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و ششمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران
- کد COI اختصاصی: IMES06_330
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 744
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهشگاه مواد و انرژی
استاد یار پژوهشگاه مواد و انرژی
دانشیار پژوهشگاه مواد و انرژی
چکیده
هدف از انجام این پروژه سنتزTi5Si3نانوساختار با امکان جایگزینیAlبا اتم هایSiدر ترکیب سیلیساید حاصله میباشد. روش مورد استفاده در این پژوهش سنتز احتراقی فعال شده مکانیکیMASHS) میباشد. برای این منظور از فرمولTi5 (Si1-X,Alx) 3استفادهگردید که در آن 0,0.2,0.4X= می باشد. برای این منظور پودرهای فلزی تیتانیم، آلومینیم و سیلیسیم با استوکیومتری های مشخصه توزین شده و توسط آسیاب سیارهای مخلوط شده وبعد از 3 ساعت آسیاب نمونه برداری انجام گرفت. برای اطمینان از عدم واکنش در حین آسیاب از نمونه های بعد ازآسیاب آنالیزXRD گرفته شد که نتایج نشانگر عدم واکنش در تمام نمونه ها بود. پودر های بدست آمده از آسیاب توسط پرس تک محور فشرده شدند و برای انجام واکنشSHS به کوره تیوپی اتمسفر کنترل فرستاده شدند. نتایج بدست آمده از آنالیزXRDنشانگر سنتز فاز اصلیTi5Si3در تمامی نمونه هاست. با افزایش مقادیر آلومینیم در کنار فاز اصلی Ti5Si3فاز جانبیTi3Al قابل تشخیص می باشد. محاسبه اندازه کریستالیت ها بر اساس روابط مربوط به پهن شدگی پیک ها نشانگر سنتز نمونه هایی در ابعاد نانو متری می باشدکلیدواژه ها
سیلیساید تیتانیم،آلومینیمMASHS، ترکیب نانو ساختارمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.