آنتی بادی پروتئین شوک حرارتی ۲۷ و سوء مصرف آمفتامین و سایر مواد مخدر: یک مقاله ی مروری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله اصول بهداشت روانی، دوره: 18، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JFMH-18-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 89
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا حمزه ای

روان پزشک، طبس، ایران

چکیده

مقدمه: بیان آنتی بادی شوک حرارتی (HSP) در سیستم اعصاب مرکزی در استرس های مختلف مانند هیپوترمی، هیپوکسی، آسیب تروماتیک و صرع پایدار و سوء مصرف مواد دیده می شود. از سویی HSP به عنوان یک محافظ مولکولی برای پروتئین های آسیب دیده ی سلولی نیز مطرح است. در این مطالعه ی مروری به بررسی و جمع بندی مقالات مرتبط با نقش پروتئین شوک حرارتی در روان پریشی ناشی از سوء مصرف مواد پرداخته شده است. روش کار: در این مطالعه مروری نظام مند، کلیه مقالات چاپ شده تا دسامبر ۲۰۱۴ به دو زبان فارسی و انگلیسی در زمینه ارتباط پروتئین شوک حرارتی و سوء مصرف مواد انجام شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. این مطالعات از طریق پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، بانک اطلاعات مقالات علوم پزشکی ایران، پژوهشگاه اطلاعات و مدارک علمی ایران، بانک اطلاعات نشریات کشور،Science Direct، Ovid، Google Scholar ، PubMed، CINAHL  و با استفاده از کلیدواژه های پروتئین شوک حرارتی ۲۷ و سوء مصرف مواد، به دست آمد. به منظور جمع آوری داده ها از فرم استخراج داده ها که بر اساس هدف پژوهش طراحی شده بود، استفاده گردید. نتیجه ی این جستجو دست یابی به ۱۱ مقاله ی مرتبط با موضوع بودکه از این میان ۵ مقاله به علت دارا نبودن معیارهای ورود از مطالعه حذف و ۶ مطالعه وارد پژوهش شدند. یافته ها: از ۶ مطالعه ی مورد بررسی، قدیمی ترین مربوط به سال ۲۰۰۱  و جدیدترین آن ها در سال ۲۰۱۴ انجام شده بود. ۳ مورد (۵۰%) از مطالعات روی رت (rat) و ۳ مورد (۵۰%) روی موش انجام گرفته بود. ۴ مورد از مقالات سوء مصرف مورفین، ۱ مورد سوء مصرف آمفتامین و یک مورد سوء مصرف فنوباربیتال بود. نتیجه گیری: تمامی مطالعات نشان می دهند که پروتیئن شوک حرارتی ۲۷ پس از ترک مواد، افزایش می یابد و به نظر می رسد دارای اثر محافظت کننده از آسیب باشد.

کلیدواژه ها

پروتیئن شوک حرارتی, ترک, سوء مصرف مواد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.