بررسی هویت بافت فرسوده کلان شهر کرمانشاه (مورد مطالعه: فیض آباد)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی شهرسازی و معماری دانش بنیان
- کد COI اختصاصی: KBAU04_195
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 345
نویسندگان
دانشجوی دکتری شهرسازی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد، بروجرد، ایران
چکیده
تحقیق حاضر در خصوص بی هویت شدن بافت فرسوده فیض آباد در کلان شهر کرمانشاه و راهکارهای رفع آن صورت پذیرفته است. در این راستا سعی شده از نظرات و عقاید مارک اوژه بهره گیری شود. ایشان معتقد است که مدرنیته چنانچه به حد تعالی برسد، سبب بی هویتی و لامکانی می شود که در آن روابط پایدار اجتماعی، خاطرات و هویت زمینه ی شکل گیری نمی یابد. برای گردآوری داده ها از روش مشاهده میدانی و بررسی اسناد کتابخانه ای استفاده شده است. اجرای طرح نوسازی در بخش مرکزی کلان شهر کرمانشاه و تاثیرات آن بر ساکنین محلات بلافصل بخصوص محله فیض آباد، سبب شده تا در تحقیق حاضر به عنوان محدوده مورد مطالعه انتخاب شود. بررسی ها نشان می دهد که بافت قدیمی فیض آباد کلان شهر کرمانشاه دارای هویت خاص خود بوده است، اما مواردی پیدایش سکونتگاه های غیررسمی، کاهش فضاهای تجمع و ارزشمند، از بین رفتن مراکر محله ای و قرارگرفتن بلوار و بزرگراه و خیابان های دارای تقاطع غیر همسطح و میادین بزرگ و ناهمگون با کالبد اصیل شهر، سبب شده مسائل بافت فرسوده نه تنها حل نشود، بلکه دچار بی-هویتی گردد و به نوعی حیات و هویت شهری را دچار نابسامانی نماید. چنین مسائلی سبب شده تا مسائلی همچون فضای ناامن، جرم و جنایت، خشونت، عدم تمایل به مشارکت و عدم تعلق خاطرم مکانی برای شهروندان ایجاد گردد. جهت رفع مسائل مبتلابه، لازم است موارد هویت مندی و احیای زندگی شهری توسط طراحان و متخصصین برنامه ریزی شهری مورد توجه قرار گیرد.کلیدواژه ها
هویت شهری، هویت مندی ، بافت فرسوده شهری، کلان شهر کرمانشاهمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.