تخریب پایدار بتن به وسیله ربات های بتن خوار و بازیافت آن
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی شهرسازی و معماری دانش بنیان
- کد COI اختصاصی: KBAU04_170
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 507
نویسندگان
دانشجوی کاررشناسی ارشد، گروه معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
عضو هیئت علمی، گروه معماری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
دانشجوی کارشناسی، گروه معماری، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
چکیده
مقاله حاضر به توصیف ربات های بتن خوار پرداخته است و مزایا و معایب استفاده از آن در فرآیندهای تخریب و بازیافت بتن را بررسی می کند. روش سنتی تخریب بتن مستلزم هزینه، زمان، انرژی، ماشین آلات و نیروی کار زیادی است. همچنین با توجه به تولید زباله و گرد و غبار، تاثیرات زیست محیطی نامطلوب فراوانی دارد که این امر باعث شده تخریب بتن برای محیط زیست غیر قابل تحمل و جبران بشود. تخریب به وسیله ی ربات های بتن خوار که شیوه ای نو و مناسب بوده است به عنوان روشی پایدار و بازیافت پذیر، مورد توجه قرار گرفته است. استفاده از ربات های بتن خوار دقت عملیات تخریب را تا حد خوبی افزایش می دهد و منجر به کاهش احتمال وقوع خطرات جانی و غیر جانی می شود. این ربات ها با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته، به روشی عملی و سریع و با قدرتی بیشتر برای تخریب بتن و بازیابی مواد بکار برده شده اند. این ربات ها انواع مختلفی دارند و اجزا، نحوه کار آن ها، طراحی موتور آن ها و جنبه های پایداری و بازیافت در تخریب بتن، در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است. در کل استفاده از آن ها آلاینده های زیست محیطی و انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش می دهد و پایداری در تخریب بتن را برای صنعت ساختمان فراهم می کند. همچنین بر خلاف هزینه اولیه نسبتا بالای این روش، باتوجه به کاهش هزینه های پنهان و ثانویه انتخاب به صرفه ای به شمار می رود. احتمالا ربات های بتن خوار در آینده ای نه چندان دور به عنوان یکی از ابزارهای مهم و حیاتی در صنعت سازه و ساختمان های بتنی شناخته می شوند و در کشورهای زیادی مورد استفاده قرار می گیرند.کلیدواژه ها
تخریب بتن، تخریب پایدار، بازیافت بتن، ربات بتن خوار، روش تخریبمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.