تاثیر هنرهای بومی دیجیتال در بهبود عملکرد فضاهای شهری با تمرکز بر مولفه حس مکان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی شهرسازی و معماری دانش بنیان
- کد COI اختصاصی: KBAU04_089
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1393
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش هنر، دانشکده معماری و هنر، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
دکتری پژوهش هنر، استادیار گروه گرافیک، دانشکده معماری و هنر، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
دکتری پژوهش هنر، استادیار گروه آموزشی هنر، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
چکیده
شهر به عنوان محیطی که افراد جامعه بیشترین مواجهه را، به صورت روزانه با آن دارند، به محیطی بسیار تاثیرگذار بر شهروندان تبدیل شده است. ازاین رو، سعی در این می شود که شهر ها، با توجه به امکانات هم راستا شده با نیاز مخاطب، بیش ترین عملکرد ممکن را دارا باشند تا شهروندان بتوانند کارایی بیشتری در مواجهه روزمره با عناصر شهری را درک کنند. ازاین رو به کار گیری فاکتور هایی که، وابسته به عناصر هویتی هر منطقه خاص باشد، در روند طراحی شهری، می تواند به بهبود عملکرد در فضا های شهری کمک کند. یکی از این فاکتورها، هنر بومی مربوط به هر منطقه می باشد. در کنار عملکردهای شهری حس مکان نیز یکی از فاکتورهای مهم می باشد، که می تواند تاثیر به سزایی بر شهروندان، در استفاده مجدد از فضای شهری داشته باشد. ازاین رو این مقاله سعی دارد تا به روشی توصیفی-تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای به بررسی تاثیر هنر بومی، به عنوان عاملی تاثیرگذار، در جهت بهبود عملکرد فضاهای شهری بپردازد و در یابد که هنر بومی تا چه میزان بر عملکرد های شهری در هر منطقه تاثیرگذار است. در این پژوهش داده های به دست آمده از طریق مطالعات کتابخانه ای، به صورت کیفی مورد تجزیه وتحلیل قرار می گیرد. در این مقاله بررسی می شود که، مولفه های تقویت کننده حس مکان، تا چه میزان می تواند باعث تقویت عملکردهای فضای شهری شود. در همین راستا به روزرسانی و دیجیتال شدن هنرهای بومی، تا چه میزان بر عملکرد های شهری تاثیرگذار است. در نهایت نتیجه گرفته می شود که، هنر های بومی وابسته به هر محیط، به علت اینکه ریشه در فرهنگ و تاریخ هر منطقه دارند، برای شهروندان، ملموس تر می باشند و استفاده از آن ها، به خصوص به صورت دیجیتال، در روند طراحی شهری، می تواند باعث بهبود عملکرد های فضا های شهری شود.کلیدواژه ها
هنر بومی، طراحی شهری، فضای شهری، حس مکانمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.