بررسی روش تجویزی در طراحی ساختمان مسکونی (نمونه موردی: بررسی ساختمان مسکونی در شهر کرمانشاه)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی شهرسازی و معماری دانش بنیان
- کد COI اختصاصی: KBAU04_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 688
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی معماری، جهاد دانشگاهی کرمانشاه
دکتری معماری، دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه
چکیده
< p> [توضیح سیویلیکا: نمودارها و جداول از صفحه ۱۰ به بعد مقاله چاپ نشده اند] در این پژوهش به بررسی روش های تجویزی طبق مقرارت ملی ساختمان پرداخته خواهد شد، در ابتدا ساختمانی با شرایط معمول که در شهر کرمانشاه مواقع شده است طراحی و پس از محاسبه مقدار مصرف انرژی آن انجام شد، سپس با استفاده از روش تجویزی و اعمال شرایط آن مجدد مورد محاسبه مصرف انرژی قرار خواهد گرفت، محاسبات موردنظر در این مقاله به صورت دستی بوده و برای اطمینان از صحت نتایج از نرم افزار دیزاین بیلدر نیز در این راه سود برده خواده شد. با توجه به محاسبات انجام شده افزایش مقاومت حرارتی جداره ها که بر طبق مبحث نوزده انجام شده است توانسته مصرف انرژی را نسبت به ساختمان با مصالح معمولی را بسیار کاهش دهد. کاهش کلی مصرف انرژی ساختمان رده EC+، EC و ++EC نسبت به ساختمان معمولی به ترتیب ۱۳,۱۵۳.۷۳، ۱۰,۲۷۸.۶۹ و ۱۰,۰۱۶.۹۷ می باشد. نکته ای که در نتایج دیده می شود این است که با وجود افزایش مقاومت حرارتی ساختمان در دو رده +EC و ++EC نسبت به رده EC، بر خلاف تصور مصرف انرژی نه تنها کاهش نیافته بلکه بیشتر شده است. دلیل این موضوع این است که با افزایش ضخامت عایق و لایه های هوای بین پنجره های دوجداره گرمای تولیدشده داخلی و انرژی جذب شده از سمت خورشید در ساختمان انباشته شده و فرصت خروج پیدا نکرده، در نتیجه مقدار مصرف برق برای سرمایش بنا در روزهای گرم سال بسیار بالا رفته است، برای حل این معضل می توان از سایبان استفاده نمود.< /p>کلیدواژه ها
روش تجویزی، مبحث نوزده، اتلاف انرژیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.