بناهای خاک پناه روشی برای دستیابی به معماری پایدار
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی شهرسازی و معماری دانش بنیان
- کد COI اختصاصی: KBAU04_040
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 331
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران
استادیار، گروه معماری، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران
چکیده
بناهای خاک پناه دارای پیشینه سنتی بوده که به دلیل ظرفیت بالای صرفه جویی در مصرف انرژی ، استفاده بهینه از زمین، کاهش آلودگی زیست محیطی، در عصر حاضر در می تواند کاستی های ناشی صنعت و تکنولوژی تا حدودی جبران نموده تخریب های ایجادشده در طبیعت را تا حدودی جبران نماید. روش این پژوهش از نوع توصیفی بود که با هدف کاربردی و توسعه ای با هدف رابطه بین بناهای خاک پناه و طراحی معماری پایدار با استفاده از مطالعات کتابخانه ای پس از بررسی معیارهای عملکردی بناهای در اعماق زمین و مقایسه آن با معماری پایدار نتیجه گیری شد که بناهای خاکی به دلیل داشتن قابلیت های که همساز با اقلیم و طبیعت می باشند، می توانند پایه و اساس مناسبی برای بررسی بیشتر پایداری این روش ساختمانی قرار می دهد. همچنین برای رسیدن به اهداف معماری پایدار رعایت تعامل سه جانبه بین خلاقیت معمار (ایده و طراحی با نگاه چندبعدی و نه صرفا کالبدی)، طبیعت (آگاهی به این که زمین با ارزش ترین سرمایه در معماری برای طراحی است) و بهره بردار (درک درست از استفاده بنا همساز با موضوعات منابع زیست محیطی) رعایت این چهارچوب در فرایند هر ساخت وسازی می تواند معیاری برای سنجش پایداری بناها باشد. از این رو بهره برداری از این روش در طراحی و معماری بناها می تواند گامی موثر در جهت معماری پایدار محسوب گردد.کلیدواژه ها
معماری پایدار، بناهای خاک پناه، بهره وری حرارتی، بهره وری انرژیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.