جستاری بر نحوه شکل گیری الگوهای طراحی معماری بر اساس مفهوم زیبایی شناسی از منظر اسلام نمونه موردی: مسجد ولیعصر (عج)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی شهرسازی و معماری دانش بنیان
- کد COI اختصاصی: KBAU04_035
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 190
نویسندگان
کارشناسی ارشد، مهندسی معماری واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
کارشناسی ارشد، مهندسی معماری واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
استادیار گروه معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران، ایران
چکیده
هنر بخش جدایی ناپذیر از معماری و زیبایی نیز بخش جدایی ناپذیر از هنر است. بنابراین با توجه به ارتباطی که بین سه مقوله معماری و هنر و زیبایی وجود دارد، لزوم توجه و پرداختن به معنا و مفهوم زیبایی برای به کار بستن آن در فرآیند طراحی معماری امری اجتناب ناپذیر است. اما زیبایی از جمله واژه هایی است که در طول تاریخ بشری معانی مختلف داشته و دیدگاه های مختلفی در رابطه با مفهوم آن وجود دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اجمالی معنا و مفهوم زیبایی و نحوه نمود یافتن آن در آثار معماری است که به تبع آن سبب ماندگاری و یا گذرا بودن اثر یک بنای معماری در طول تاریخ شده است. روش تحقیق پژوهش حاضر به صورت توصیفی- تحلیلی است و با توصیف مفهوم زیبایی و تحلیل آن در قالب مورد پژوهی مسجد ولیعصر(عج) تهران صورت گرفته و جمع آوری اطلاعات به شیوه کتابخانه ای بوده است. در نتیجه چنین برداشت شد که معماری نیز مانند هنر می تواند در سطح پوسته ای و زیبایی ظاهری خلاصه شود و یا اینکه علاوه بر حفظ زیبایی ظاهری، عمیق ترین مفاهیم انسانی و معنوی را بر اساس تفکر اسلامی در خود جای دهد و به سبب آن در طول زمان نیز ماندگار باشد. تعریف این لایه ها مستلزم وجود تفکر و فلسفه همه جانبه ای است که بتواند در طول تاریخ و برای جمع کثیر انسان ها معنا پیدا کند و درک شود؛ گواه این مسئله نیز آثار معماری است که علیرغم گذشتن از زمان ساخت آن همچنان زیبا هستند.کلیدواژه ها
زیبایی شناسی، الگوهای طراحی معماری، اسلام، حکمت اسلامی، مسجد ولیعصر(عج)مقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.