مروری بر تشخیص بیماری سرطان با استفاده از هوش مصنوعی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس ملی مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ECME19_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 414
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه نوری دهنوی

۱- دانشجوی کارشناسی رشته مهندسی نرم افزار آموزشکده فنی و حرفه ای دختران اصفهان، اصفهان ، ایران

شهرام محمدی

۲- مدرس گروه کامپیوتر، آموزشکده فنی و حرفه ای دختران اصفهان، اصفهان ، ایران

چکیده

مدت زیادی است که بیماری سرطان افراد بسیار زیادی را مورد آسیب قرار داده است و دومین سبب جهانی مرگ و میر بعد از بیماری های قلبی و عروقی می باشد. سلول های سرطانی با برهم زدن نظم سلول های بدن به قوانین حاکم بر تقسیم سلولی بی اعتنا شده و شروع به تقسیمات بی رویه می کنند. هوش مصنوعی عبارت از شبیه سازی فرآیندهای ذهنی و هوش انسانی توسط ماشین ها و کامپیوترها به منظور تکرار این فرآیند و نتایج حاصل از آن، بدون نیاز به انسان است. کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه تشخیص بیماری ها و سرطان بسیار حائز اهمیت است زیرا با استفاده از الگوریتم های هوش مصنوعی میتوان شناسایی بیماری ها را با دقت بالا، به صورت ۲۴ ساعته انجام داد. با پیشرفت صنعت تصویربرداری و ظهور فناوری های جدیدی مانند مایکروویو و ترموگرافی، پردازش تصویر در تشخیص بیماری سرطان از الگوریتم های جدیدی استفاده میکند. فناوری تشخیص هوش مصنوعی قادر به انجام تجزیه و تحلیل خوشه چند پارامتری و ساده کردن تصویر میباشد، بنابراین به پزشکان در غربالگری اولیه سرطان ها کمک بسیاری میکند. آنچه که در حوزه هوش مصنوعی اتصالی برای علوم پزشکی ایجاد می کند ، وجود رفتار های انسانی وگاه ایده آل گراست که می تواند عوامل را با توجه به داده های موجود بررسی و پیش بینی کند.

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی ، تشخیص سرطان ، الگوریتم های هوش مصنوعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.