ارزیابی اثر افزودنی های معدنی رایج بر رئولوژی بتن فوق توانمند، مروری بر تحقیقات گذشته
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس ملی بتن و بیست و یکمین همایش روز بتن، بزرگداشت استاد احمد حامی
- کد COI اختصاصی: NCCICI15_042
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 354
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تهران
استاد دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تهران، سرپرست انستیتو مصالح ساختمانی دانشگاه تهران
کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تهران
چکیده
امروزه با توجه به اهمیت مفاهیمی چون مقاومت فشاری، خمشی و کششی مطلوب، عدم گسیختکی ترد و ایجاد شکل پذیری زیاددر مقاومت های بالا، دوام کافی در شرایط مختلف از جمله انواع مخاطرات فیزیکی، شیمیایی، آتش سوزی و همچنین هزینه های چرخهعمر و... استفاده از بتن فوق توانمند جایگاه ویژه ای در دنیا پیدا کرده است. اما همانند بسیاری از مصالح دیگر، در کنار تمام نقاط قوتبتن فوق توانمند. کاستی هایی نیز مشاهده شده است. یکی از پیش پا افتاده ترین چالش های این نوع بتن، در حالت بتن تازه است؛ بدینصورت که به علت سفتی و لزج بودن بتن فوق توانمند به نسبت سایر بتن ها که ریشه در عوامل متعددی همچون نسبت آب به سیمانبسیار پایین و داشتن الیاف دارد. کار کردن با این بتن در حالت تازه با چالش هایی همراه است. از این چالش ها می توان به سخت ترشدن فرآیندهایی چون مخلوط کردن، جای دادن و تراکم بتن اشاره کرد که در نتیجه ی آن ها آثار منفی متعددی مانند ایجاد حباب هایتصادفی و عدم توزیع و جهت گیری مناسب الیاف ها ظاهر خواهند شد و خود دلیلی خواهند بود بر افت مقاومت و دوام. بنابراین مطالعهموضوع رئولوژی بتن های فوق توانمند ضروری ست.یکی از زمینه های موجود برای بررسی خواص رئولوژیکی بتن فوق توانمند. تاثیر افزودنی های معدنی ست؛ به این معنا که می توان بااضافه و یا جایگزین کردن انواع افزودنی های معدنی به جای یکدیگر در طرح مخلوط بتن و به کارگیری روش هایی دقیق و یا کیفیهمچون استفاده از رئومتر، آزمایش های جریان اسلامپ، قیف V، حلقه J و آزمایشاتی مشابه، تغییرات در خواص رئولوژیکی را سنجید.در این مقاله سعی شده است به مطالعات پیشین در این زمینه پرداخته شود. طبق بررسی ها، دیده شد عموما کاربرد افزودنی های معدنیمختلف منجر به افزایش سرعت کسب تنش تسلیم در بتن فوق توانمند شده است. که خود باعث کمتر شدن زمان استفاده مناسب ازبتن در حالت تازه می شود. همچنین از قابل توجه ترین نتایج این بررسی می توان به بهبود کارایی در حضور پودر شیشه و تاثیر منفیخاکستر پوسته برنج بر روانی اشاره داشت.کلیدواژه ها
بتن فوق توانمند، رئولوژی، افزودنی معدنی، لزجت، تنش تسلیممقالات مرتبط جدید
- بررسی کلانتری معماری با آخرین امکانات از طراحی مناسب
- طراحی کتابخانه دیجیتال با رویکرد معماری پارامتریک
- بررسی و تجزیه و تحلیل بهینه سازی مصرف انرژی در ساخت و ساز با استفاده از بی آی ام ۱
- طراحی پارک اکولوژیک در شهر گردشگری شاندیز با تاکید بر پایداری محیط زیست شهری
- مروری بر پژوهش های حوزه موفقیت دفاتر مدیریت پروژه بر اساس حوزه های دانشی ۱۰ گانه در پروژه های عمرانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.