بررسی روش استاتیکی خطی در طراحی لرزه ای قاب های خمشی بتنی براساس عملکرد در سطوح مختلف با استفاده از الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات (PSO)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس ملی بتن و بیست و یکمین همایش روز بتن، بزرگداشت استاد احمد حامی
- کد COI اختصاصی: NCCICI15_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 187
نویسندگان
دکتری سازه، مسئول دانش و مستندسازی پروژه کاشان، موسسه شهید رجایی، هلدینگ تخصصی راه و شهرسازی
سرپرست کارگاه پروژه کاشان، موسسه شهید رجایی، هلدینگ تخصصی راه و شهرسازی
چکیده
یکی از چالش ها در دهه های اخیر کاهش آسیب پذیری ساختمان ها در برابر زلزله است؛ امروزه روش های طراحی بر اساس عملکرد بهعلت کاهش خسارات سازهای علاوه بر کاهش تلفات جانی بسیار مورد توجه هستند؛ از این رو در این پژوهش به مطالعه در راستای بررسیرویکرد استاتیکی خطی در طراحی لرزه ای سازه های بتنی بر اساس عملکرد در سطوح مختلف با استفاده از الگوریتم بهینه سازی ازدحامذرات (PSO) پرداخته شد. همچنین از نرم افزار تحلیل سازه Open Sees برای تعیین پاسخ سازه استفاده شد که به نحو مناسبی با کد الگوریتم PSO تهیه شده در نرم افزار متلب مرتبط شده است. برای ارزیابی عملکرد لرزه ای قاب ها از رویکرد استاتیکی غیرخطی در نرم افزار SAP۲۰۰۰ استفاده شد. بر اساس روش تحقیق ارائه شده، دو مدل قاب خمشی بتنی شامل یک قاب چهار طبقه دو دهانه و یک قاب هشت طبقه دو دهانه و هرکدام در سه سطح عملکرد استفاده ی بی وقفه، ایمنی جانی و آستانه ی فروریزش در سطح خطر یک، به عنوان مطالعات موردی طراحی بهینه شدند و سپس طرح های بدست آمده با رویکرد استاتیکی غیرخطی در نرم افزار SAP۲۰۰۰ مورد ارزیابی قرارگرفتند. همانگونه که انتظار می رفت هر چه سطح عملکرد مدنظر برای طراحی قاب بیشتر باشد نیاز به سازه قویتری است که منجر به وزن بیشتر قاب می شود.کلیدواژه ها
رویکرد استاتیکی خطی، رویکرد استاتیکی غیرخطی، قاب خمشی بتنی، الگوریتم بهینهسازی ازدحام ذرات، طراحی براساس عملکردمقالات مرتبط جدید
- بررسی کلانتری معماری با آخرین امکانات از طراحی مناسب
- طراحی کتابخانه دیجیتال با رویکرد معماری پارامتریک
- بررسی و تجزیه و تحلیل بهینه سازی مصرف انرژی در ساخت و ساز با استفاده از بی آی ام ۱
- طراحی پارک اکولوژیک در شهر گردشگری شاندیز با تاکید بر پایداری محیط زیست شهری
- مروری بر پژوهش های حوزه موفقیت دفاتر مدیریت پروژه بر اساس حوزه های دانشی ۱۰ گانه در پروژه های عمرانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.