بررسی تاثیر الیاف های سوزنی و پلی پروپیلن استفاده شده در قاب خمشی مسلح و غیرمسلح
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس ملی بتن و بیست و یکمین همایش روز بتن، بزرگداشت استاد احمد حامی
- کد COI اختصاصی: NCCICI15_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 260
نویسندگان
دانش آموخته، کارشناسی ارشد عمران سازه، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز
استادیار، گروه آموزشی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد الیگودرز
چکیده
امروزه جوامع در سراسر جهان به طور فزاینده ای از بلایای ناشی از مخاطرات طبیعی، منازعات و فوریت های انسانی با رویدادهای ساخته دست بشر، متاثر می شوند. این بلایا اغلب در اشکال، شدت و محل های غیرمنتظره ای رخ می دهند که در عمل ، پیشگیری یا اقدام در مورد تمامی این تهدیدها را غیرممکن می سازد. زمین لرزه های اخیر، عدم مقاومت کافی سازه های ساخته شده در گذشته را در برابر زلزله هایواقعی نشان می دهند. لذا قاب خمشی به دلیل مزایایی از جمله معماری، افزایش جذب انرژی و شکل پذیری یکی از رایجترین سیستم هایمقاوم در برابر نیروی زلزله می باشد. هنگامی که یک قاب خمشی تحت تاثیر نیروی زمین لرزه می باشد، اتصالات تیر به ستون در معرضکنش های بزرگی که می تواند در نهایت منجر به خرابی های سازه شود، قرار می گیرد. در این مقاله با استفاده از مطالعه آزمایشگاهی بتنمسلح و غیرمسلح با دستگاهی کاملا ابداعی که نمونه ساخته شده را تحت بارگذاری ضربه ای هارمونیک (حرکت رفت و برگشتی در مدتزمان مشخص) قرار می دهد، باعث این نتیجه شد که برای جلوگیری و کاهش خرابی ها مخصوصا در اتصالات تیر به ستون می توان ازالیاف در نسبت های مخلوط قابهای خمشی بتنی استفاده کرد. الیاف از نوع سوزنی و پلی پروپیلن در بتن سبب می شود تا شکنندگیبتن به نحو قابل توجهی کاهش یافته و بتن الیافی رفتار شکل پذیری تحت بارهای مختلف از جمله فشار، کشش و ضربه از خود نشاندهد. با توجه به نتایج این مقاله، الیاف و تسلیح نمونه ها با آرماتور، باعث افزایش جذب انرژی و دورترشدن مفصل پلاستیک از ناحیهبحرانی در قاب خمشی خواهد شد.کلیدواژه ها
قاب خمشی بتنی، الیاف، بتن الیافی، الیاف سوزنی، الیاف پلی پروپیلنمقالات مرتبط جدید
- بررسی کلانتری معماری با آخرین امکانات از طراحی مناسب
- طراحی کتابخانه دیجیتال با رویکرد معماری پارامتریک
- بررسی و تجزیه و تحلیل بهینه سازی مصرف انرژی در ساخت و ساز با استفاده از بی آی ام ۱
- طراحی پارک اکولوژیک در شهر گردشگری شاندیز با تاکید بر پایداری محیط زیست شهری
- مروری بر پژوهش های حوزه موفقیت دفاتر مدیریت پروژه بر اساس حوزه های دانشی ۱۰ گانه در پروژه های عمرانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.