تاثیر انفجار دفنی بر آسیب کششی و فشاری، جابجایی، شتاب سازه های مدفون با اشکال و عمق های مختلف
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس ملی بتن و بیست و یکمین همایش روز بتن، بزرگداشت استاد احمد حامی
- کد COI اختصاصی: NCCICI15_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 210
نویسندگان
دانشجو دکتری سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر انفجار دفنی بر آسیب کششی و فشاری، جابجایی، شتاب سازه های مدفون با اشکالو عمق های مختلف می باشد. سازه های مورد بررسی دو سازه قوسی و ذوزنقه ای شکل در معرض انفجار مدل شده حاصل از( انفجار بمب جی بی یو ۲۸ (GBU-۲۸) می باشد که معادل ۵۴۵ کیلو گرم تی ان تی (TNT) خواهد بود که با فواصل ۶ و ۸ و۱۰ متری از بالای سازه ها قرار دارند و از سطح زمین ۴ متر فاصله دارد . طول سازه ۱۰ متر و دهانه داخلی ۲.۹ متر ارتفاعدیواره های کناری ۱.۱۵ متر است. ضخامت دیواره ها و و سقف سازه ۱۵ سانتی متر و ضخامت کف ۱۰ سانتی متر است. همهقسمت های سازه دارای میلگرد می باشد. در این پژوهش برای بتن مدل آسیب پلاستیک که یک مدل پیوسته با رفتارآسیبپلاستیک بتن می باشد ، در نظر گرفته شده است. در بررسی جابجایی ها در فاصله ۶ متری زاغه قوسی عملکرد بهتری داشتهاست و وقتی به فواصل ۸ و ۱۰ متری می رویم زاغه ذوزنقه ای رفتار بهتری با جابجایی کمتری را دارد. در بررسی شتاب واردشده به المان ها در فاصله ۶ متری با اختلاف کمی زاغه ذوزنقه بهتر بوده است ولی به گذشت به فواصل بیشتر این اختلافاندک بیشتر شده و به وضوح مشخص می گردد که در این فواصل زاغه ذوزنقه عملکرد بهتری داشته است. در آسیب فشاری درفاصله ۶ متری مانند شتاب با کمی اختلاف زاغه ذوزنقه بهتر بوده است و در فاصله ۸ متری به همین شکل ادامه داشته ولینکته جالب این است که در فاصله ۱۰ متری ترکیبی ازاین دو حالت می باشد که در وسط طول زاغه ذوزنقه ای بهتر رفتار کردهولی در ابتدا و انتها زاغه قوسی بوده است که آسیب فشاری کمتری را دیده است. در مورد آسیب کششی در افزایش فاصلهمقدار کلی آسیب مقداری کم شده است ولی با توجه به کم بودن مقاومت بتن در مقابل کشش در هر سه حالت نزدیک به یک می باشد.کلیدواژه ها
انفجار دفنی، آسیب کششی و فشاری، جابجایی، شتاب سازه های مدفونمقالات مرتبط جدید
- بررسی کلانتری معماری با آخرین امکانات از طراحی مناسب
- طراحی کتابخانه دیجیتال با رویکرد معماری پارامتریک
- بررسی و تجزیه و تحلیل بهینه سازی مصرف انرژی در ساخت و ساز با استفاده از بی آی ام ۱
- طراحی پارک اکولوژیک در شهر گردشگری شاندیز با تاکید بر پایداری محیط زیست شهری
- مروری بر پژوهش های حوزه موفقیت دفاتر مدیریت پروژه بر اساس حوزه های دانشی ۱۰ گانه در پروژه های عمرانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.