بررسی ارتباط خطی و غیر خطی ریسک پذیری، رقابت جویی و کارایی در صنعت بانکداری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی مطالعات مدیریت و اقتصاد در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: SPCONF08_175
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 93
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد نصیری

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر

حیدر محمدزاده سالطه

دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی

رسول برادران حسن زاده

دانشیار گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

فرهاد سهراب منش

دانشجوی دکترای مدیریت مالی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

چکیده

هدف: در مطالعه حاضر به بررسی روابط داخلی بین کارایی، رقابت و ریسک در صنعت بانکداری ایران میپردازیم.طرح / متدولوژی/ رویکرد: آنالیز مرزی تصادفی پارامتریک برای برآورد کارایی بانک به کار میرود؛ شاخص لرنر به عنوان نشانگر رقابت به کار میرود، ضریب حسابرسی و تابع ترانسلوگ برای اندازه گیری انواع گوناگون ریسک به کار میروند و در آخر، تخمین زننده حداقل مربعات سه مرحلهای برای بررسی روابط داخلی به کار میرود.یافته ها - نتایج مطالعه حاضر نشان میدهند تاثیر رقابت بر انواع گوناگون ریسک، چشمگیر و مثبت است اما تاثیر چشمگیر و مثبت ریسک اعتبار، ریسک نقدینگی و ریسک سرمایه بر رقابت بانک نیز وجود دارد. علاوه براین، یافته ها نشان میدهند روابط داخلی بین کارایی و رقابت، چشمگیر و منفی هستند. محققان هیچ گونه رابطه داخلی بین انواع مختلف ریسک و کارایی نیافتند؛ محققان دریافتند که متنوع سازی و سطوح بالاتر سوددهی، ریسک اعتبار بانک را کاهش میدهد. نتایج نشان میدهند بخش بانکداری بسیار توسعهیافته، سطح رقابت بانک در ایران را کاهش میدهد.اصالت / ارزش - این نخستین پژوهشی است که رابطه داخلی بین انواع مختلف ریسک، رقابت و کاراییهای مختلف در ایران را به طور جامع بررسی میکند.

کلیدواژه ها

ارتباط خطی و غیر خطی، ریسک پذیری، رقابت جویی، کارایی، صنعت بانکداری ایران.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.