مقایسه حافظه آینده نگر و گذشته نگر در بین بیماران افسرده و مضطرب در شهر یاسوج

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی مشاوره، مددکاری اجتماعی و تعلیم و تربیت با رویکرد نگاهی به آینده
  • کد COI اختصاصی: CSECONF01_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 181
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ذبیح الله ابرکار

نسرین منصوری فرد

فاطمه منصوری فرد

چکیده

زمینه و هدف: در عصرحاضر که عصر ارتباطات نامیده می شود بی شک یکی ازعوامل موثردر زندگی روزمره، داشتن حافظه ی مناسب و توانایی یادآوری اموری است که می بایست برای کسب موفقیت آنها را به خاطر داشت. حافظه مقوله ای جذاب و در عین حال مرموز است و با وجود اینکه بارها مورد تحقیق و مطالعه قرارگرفته است، همچنان وجوه بسیاری از آن در پرده ابهام قرار دارد. از این رو هدف از اجرای این پژوهش، مقایسه حافظه آینده نگر و گذشته نگر در بین بیماران افسرده و مضطرب شهر یاسوج بود. روش: روش تحقیق پژوهش حاضر علی-مقایسه ای و از نظر هدف کاربردی و از نظر زمان مقطعی می باشد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه بیماران افسرده و مضطرب شهر یاسوج تشکیل می دادند که مشتمل بر دو گروه بودند: گروه اول؛ افراد افسرده گروه دوم؛ افراد مضطرب. که از میان آن ها نمونه ای به تعداد ۱۰۰ بیمار دارای اختلالات افسردگی و اضطراب (۵۰ نفر در گروه افسرده و ۵۰ نفر در گروه مضطرب) با شیوه نمونه گیری مبتنی بر هدف، با استفاده از فرمول کوکران، از بیمارستان شهید رجایی و کلینیک های روانشناختی سطح شهر یاسوج انتخاب گردیدند و پرسشنامه حافظه آینده نگر و گذشته نگر اسمیت و همکاران را تکمیل نمودند. یافته ها: داده های این تحقیق با استفاده از آزمون های آماری لوین و T برای گروه های مستقل تجزیه و تحلیل گردیدند. یافته های این تحقیق نشان داد عملکرد حافظه آینده نگر در بیماران مضطرب بالاتر از بیماران افسرده و عملکرد حافظه گذشته نگر در بیماران افسرده بالاتر از بیماران مضطرب می باشد. نتیجه گیری: بر اساس این یافته ها می توان شرایطی را فراهم نمود تا مشکلات حافظه در این بیماران بهبود یابد و به درمان آن ها کمک نمود.

کلیدواژه ها

حافظه آینده نگر، حافظه گذشته نگر، افسردگی، اضطراب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.