مدل سازی بومی آسیب های شناخته شده صکوک وکالت از دید فقهی و مالی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی مدیریت، حسابداری و اقتصاد با رویکرد نگاهی به آینده
  • کد COI اختصاصی: MAECONFE01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 165
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا حیدری

دانشجوی دکتری رشته مالی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

محمد جواد محقق نیا

استادیار دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران

چکیده

استفاده از ظرفیت های صکوک وکالت همچون انعطاف پذیری و متنوع سازی سبد دارایی ها، الگویی جدید جهت تامین مالی را ارایه داده است. اما، این صکوک با آسیب هایی نیز همراه بوده است. این پژوهش یک پژوهش آمیخته (کیفی- کمی) با هدف ارائه مدل جامع آسیب های شناخته شده صکوک وکالت با رویکرد فقهی در ایران می باشد. لذا، با استفاده از روش آمیخته (کیفی- کمی) به انجام رسیده، که استخراج ۱۹ آسیب مدل موردنظر در بخش کیفی و با استفاده از مصاحبه با ۱۸ خبره صورت گرفت و تعیین ارتباط بین آسیب ها برای دستیابی به مدل در بخش کمی با اتکا به روش مدل سازی ساختاری تفسیری (ISM) انجام شد. تحلیل داده های کیفی و کمی پژوهش دستیابی به مدلی پنج سطحی بود که تاثیرگذارترین متغیر این الگو در سطح پنجم ضعف چالش قانونی در بازار ثانویه و آسیب های تعیین سود علی الحساب (ربا) و بی انگیزگی سرمایه گذاران تاثیرپذیرترین آسیب های این مدل بودند، سایر آسیب ها نیز از نوع رابط هستند. توجه جدی به نظام های حقوقی در بازار ثانویه می تواند منجر به بهبود چشمگیر در عملکرد صکوک وکالت و کاهش آسیب هایی شود و به دنبال آن شیوه تامین مالی اسلامی در حد چشمگیری بهبود یابد.

کلیدواژه ها

تامین مالی، صکوک، صکوک وکالت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.