نقش گاردنرلا واژینالیس، آتوپوبیوم واژینه و موبیلونکوس در ایجاد زایمان زودرس؛ یک مطالعه مورد- شاهدی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 26، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-26-6_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدیقه لیوانی

کارشناس ارشد میکروبیولوژی، مرکز تحقیقات علوم آزمایشگاهی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران.

سپیده بخشنده نصرت

دانشیار گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران.

مهدیه نقوی الحسینی

کارشناس ارشد ایمنی شناسی، مرکز تحقیقات علوم آزمایشگاهی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران.

آمنه سادات شیخ الاسلامی

کارشناس ارشد آمار، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران.

محمدعلی وکیلی

دانشیار گروه آمار زیستی، مرکز تحقیقات مدیریت سلامت و توسعه اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران.

عزت ا... قائمی

استاد گروه باکتری شناسی پزشکی، مرکز تحقیقات علوم آزمایشگاهی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران.

چکیده

مقدمه: زایمان زودرس، یکی از علل اصلی مرگ و میر در نوزادان و کودکان زیر ۵ سال می ­باشد. علل زایمان زودرس به درستی شناسایی نشده است، اما می­توان به عفونت ­های باکتریایی مانند واژینوز باکتریایی اشاره کرد که در میان زنان باردار بسیار شایع می ­باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین نقش باکتری ­های مرتبط با واژینوز باکتریایی در ایجاد زایمان زودرس انجام شد. روش کار: این مطالعه مورد- شاهدی در سال ۹۴-۱۳۹۳ بر روی ۱۰۰ زن با زایمان زودرس و ۱۰۰ زن با زایمان به موقع در بیمارستان آموزشی- درمانی شهید صیاد شیرازی گرگان انجام شد. استخراج DNA از نمونه­ های واژینال انجام شده و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی برای باکتری­ های آتوپوبیوم واژینه، گاردنرلا واژینالیس و جنس موبیلونکوس، PCR انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۶) و آزمون کای اسکوئر و رگرسیون لوجستیک انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد.. یافته­ ها: فراوانی گاردنرلا، آتوپوبیوم و موبیلونکوس در گروه زایمان به موقع به ترتیب برابر ۸۶%، ۱۵% و ۲۵% و در گروه زایمان زودرس به ترتیب ۷۴%، ۱۴% و ۴۵% بود. توزیع موبیلونکوس در دو گروه زایمان زودرس و به موقع، از نظر آماری ارتباط معنی داری داشت (۰۰۳/۰=p). نسبت شانس زایمان زودرس در افرادی که از نظر موبیلونکوس مثبت بودند، ۴۶/۲ برابر ( فاصله اطمینان ۹۵% ۴۷/۴-۳۵/۱) افرادی بود که از نظر موبیلونکوس منفی بودند. نتیجه ­گیری: بر اساس نتایج این مطالعه، نسبت شانس زایمان زودرس با حضور موبیلونکوس در واژن افزایش معناداری داشت. بهتر است روش ­هایی برای تشخیص سریع این باکتری و در نتیجه پیشگیری از زایمان زودرس مدنظر قرار گیرد.

کلیدواژه ها

آتوپوبیوم, زایمان زودرس, گاردنرلا, موبیلونکوس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.