ارائه یک رویکرد جدید پایش غیر مداخله گر بار بر اساس استخراج ماتریس ویژگی و مدل یادگیری ماشین KNN

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله فناوری های نوین مهندسی برق در سیستم انرژی سبز، دوره: 2، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_TEEGES-2-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 288
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز طاهری

گروه مهندسی برق، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

مصطفی صدیقی زاده

دانشکده مهندسی برق، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

محمدرضا نصیری

گروه مهندسی برق، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران

علیرضا شیخی فینی

گروه پژوهشی برنامه ریزی و بهره برداری سیستم قدرت، پژوهشگاه نیرو، تهران، ایران

چکیده

در سال های اخیر علاقه به انجام تحقیقات بر روی پایش غیر مداخله گر بار به دلیل افزایش مصرف انرژی الکتریکی به شدت در حال افزایش است. تحقیقات مختلف نشان داده اند که در صورت پیاده سازی روش های پایش غیر مداخله گر بار به غیراز مزایای مختلفی چون پاسخگویی بار، افزایش دقت پیش بینی های مصرف و غیره موجب افزایش سطح صرفه جویی در ساکنان ساختمان های مسکونی خواهد شد. در سال های اخیر با پیشرفت روش های مبتنی بر یادگیری عمیق استفاده از این روش ها نیز به منظور تفکیک بار مصرفی بسیار افزایش پیداکرده است. با این وجود مهم ترین مشکل این روش ها نیاز به سخت افزار پیچیده به منظور آموزش و بررسی روش ها است. به همین دلیل نیاز است تا سیگنال توان نمونه برداری شده از کنتور هوشمند به مراکز پردازش داده منتقل شده و مورد تجزیه وتحلیل قرار گیرد. این کار علاوه بر نیاز به شبکه های ارتباطی پرسرعت امنیت داده ها را نیز به خطر می اندازد. با توجه به نکات بیان شده در این مقاله یک روش پایش غیر مداخله گر بار بر اساس استخراج ماتریس ویژگی از سیگنال فرکانس لحظه ای به دست آمده از سیگنال توان لوازم خانگی ارائه شده است. مهم ترین ویژگی روش ارائه شده افزایش دقت مدل نزدیک ترین همسایه (KNN) کلاسیک است. روش ارائه شده با استفاده از داده های دسترسی آزاد با نام EMBED که شامل اطلاعات مصرف سه آپارتمان مختلف است مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفته است. نتایج به خوبی نشان می دهد که مدل KNN در زمان استفاده از داده ها ماتریس ویژگی مورداستفاده در این مقاله از دقت بسیار بالاتری در مقابل دیگر روش های استخراج ویژگی برخوردار است.

کلیدواژه ها

پایش غیر مداخله گر بار, استخراج ویژگی, ماتریس ویژگی, فرکانس لحظه ای, تبدیل هیلبرت, KNN

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.