بررسی سیلاب واریزه ای محور کرج-چالوس در اثر بارش های بهاری سال ۱۴۰۲

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی توسعه فناوری علوم آب، آبخیزداری و مهندسی رودخانه
  • کد COI اختصاصی: WDWMR07_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 247
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده رمضانی

کارشناس آبخیزداری. اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز

علی شهبازی

سرپرست معاونت آبخیزداری. اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز

اصغر بیات

مدیرکل. اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز

زکیه علی بیگی

دانشجوی کارشناسی ارشد هواشناسی. دانشگاه تهران

چکیده

با در نظر گرفتن تغییر اقلیم هر ساله احتمال وقوع سیلاب های واریزه ای در حوزه های آبخیز کوهستانی افزایش میابد.یکی از پرمخاطره ترین انواع لغزش ها. سیلاب واربزه ای است که در مدت زمان کوتاه می تواند امنیت زیستی و بالتبع امنیتغذایی ساکنان مناطق کوهستانی را تحت تاثیر قرار دهد. محور کرج-جاده چالوس دارای شیب های تند. سنگ های فراوانمخلوط با سنگ های دانه ریز می باشد که همراه بارش های بهاری رطوبت کافی را برای تشکیل سیلاب واریزه ای فراهممی آورد. یکی از راهکارهای کنترل و مقابله با سیلاب های واریزه ای سازماندهی و برنامه ریزی مدیریت جامع حوزه آبخیزسد کرج است. با داشتن برنامه ریزی بلند مدت، به کارگیری مشارکت و دانش جوامع محلی و آبخیزنشینان و همکاری بینسطوح مختلف دولت میتوان برای سیلاب های واریزه ای که متاثر از بارش های بهاری در محور کرج-چالوس تدبیریاندیشید. هدف از مطالعه حاضر بررسی سیلاب واریزه ای رخ داده در محور کرج-چالوس با تکیه بر مطالعه حوزه آبخیزنوجان دره سر بر اثر بارش های بهاری سال ۱۴۰۲ می باشد.

کلیدواژه ها

سیلاب واریزه ای، مدیریت جامع حوزه آبخیز، حوزه آبخیز نوجان دره سر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.