تاثیر یک دوره تمرین تناوبی شدید بر برخی از آنزیم های عضلانی و شاخص های چرخه ی پورین نوکلئوتید در کبدی کاران
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی تربیت بدنی و علوم ورزشی
- کد COI اختصاصی: CONFSPORT03_043
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 198
نویسندگان
دانشجوی دکتری فیزیولوژی و تغذیه ورزشی، دانشگاه ازاد اسلامی واحد نیشابور؛ خراسان رضوی
کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، خراسان رضوی
کارشناس ارشد فیزیولوژی ورزشی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، خراسان رضوی
چکیده
هدف از این پژوهش بررسی تاثیر یک دوره تمرین تناوبی بر برخی از آنزیم های عضلانی و شاخص های چرخه ی پورین نوکلئوتید در کبدی کاران بود. طرح پژوهش حاضر به صورت دو گروهی با پیش آزمون – پس آزمون و از نوع نیمه تجربی بود. ۲۲ کبدی کار تمرین کرده با میانگین و انحراف معیار سن (۱/۷۸±۱۸/۱)، قد (۵/۳۷±۱۷۴/۴) و وزن (۶/۷۷±۷۳/۸) که سابقه سه سال تمرین مداوم کبدی داشتند و در تیم منتخب خراسان رضوی شرکت داشتند، بصورت تصادفی به دو گروه ۱۱ نفری تمرین تناوبی شدید و تمرین سنتی کبدی تقسیم شدند. تمرینات به مدت هشت هقته و سه جلسه در هر هفته بطول انجامید. تمرین تناوبی شدید شامل اسکات جهشی، دوضرب، سرشانه جهشی، لانچ جهشی، پرش روی جعبه، بور پی بود که در در هفته اول و دوم به مدت ۲ دقیقه و با حداکثر توان بدون استراحت اجرا شد و هر دو هفته ۳۰ ثانیه به مدت اجرا افزوده شد. جهت بررسی مقادیر پلاسمایی HGPRT، اسید اوریک و هیپوگزانتین، نمونه های خون به مقدار ۱۰ میلی لیتر در دو مقطع پیش و پس آزمون گرفته شد. از آزمون تی مستقل، همبسته و تحلیل کوواریانس برای بررسی تغییرات شاخص ها استفاده شد. نتایج نشان داد که پس از هشت هفته تمرین تناوبی شدید تفاوت معنی داری در مقادیر HGPRT و اسید اوریک پلاسما بین دو گروه وجود ندارد. همچنین در مقایسه درون گروهی نتایج نشان داد که تمرین تناوبی شدید و تمرینات سنتی کبدی باعث کاهش معنی دار مقادیر هیپوگزانتین در هر دو گروه شده است. نتایج این مطالعه نشان داد که تمرین هشت هفته ای تمرین تناوبی شدید احتمالا باعث بهبود چرخه نوکلئوتید پورین می شود.کلیدواژه ها
تمرینات تناوبی شدید، چرخه پورین ، هیپوگزانتین، اسیداوریک، کبدی کارانمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.