مقایسه اثر ۶ هفته تمرینات پلایومتریک سرعتی و پلایومتریک مقاومتی بر مهارت های آمادگی جسمانی فوتبالیست های نوجوان پسر ۱۰-۱۴ سال

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: CONFSPORT03_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه علی پور راد

کارشناس ارشد تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی ورزشی، آموزش و پرورش گیلان، شفت

رقیه شمسی پور

کارشناس ارشد تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی ورزشی، آموزش و پرورش گیلان، فومن

ملاحت ابرشهر

کارشناس ارشد مدیریت بازاریابی ورزشی، آموزش و پرورش گیلان، حویق

چکیده

هدف از اجرای این پژوهش مقایسه اثر ۶ هفته تمرینات پلایومتریک سرعتی و پلایومتریک مقاومتی بر مهارت های آمادگی جسمانی فوتبالیست های نوجوان پسر ۱۰-۱۴ سال می باشد.. این پژوهش ماهیت نیمه تجربی داشته که به صورت میدانی انجام شده. جامعه آماری این پژوهش را پسران فوتبالیست ۱۰ تا ۱۴ ساله شهر رشت تشکیل دادند. بر این اساس از بین ۶۰ نفر، ۳۰ فوتبالیست واجد شرایط به صورت تصادفی به ۳ گروه تمرین پلایومتریک سرعتی (n=۱۰)، تمرین پلایومتریک قدرتی (n=۱۰) و کنترل (n=۱۰) تقسیم شدند. قبل و پس از اجرای برنامه تمرینی اندازه گیری های اولیه شامل: وزن، قد و آزمون های آمادگی جسمانی شامل سرعت، چابکی، توان انفجاری و استقامت عضلانی انجام گردید. تمرینات پلیومتریک قدرتی و پلایومتریک سرعتی ۶ هفته و ۲ جلسه در هفته به مدت ۱۰۵ دقیقه انجام شد. اطلاعات آماری توسط آزمون t وابسته و آنالیز واریانس یک طرفه از طریق نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که بین نمرات پیش و پس آزمون سرعت، چابکی، توان انفجاری، استقامت عضلانی در گروه های تمرین پلایومتریک سرعتی و قدرتی تفاوت معنی داری وجود داشت (p< ۰/۰۵). بین سه گروه مورد بررسی در شاخص سرعت، چابکی، توان انفجاری، استقامت عضلانی، تفاوت معنی داری وجود داشت (p< ۰/۰۵). همچنین جمع بندی بررسی ها نشان داد نشان داد که یک دوره تمرینات پلایومتریک سرعتی و قدرتی می تواند موجب بهبود عملکرد و آمادگی جسمانی در فوتبالیست های نوجوان شد.

کلیدواژه ها

پلایومتریک سرعتی، پلایومتریک قدرتی، آمادگی جسمانی، فوتبالیست های نوجوان پسر ۱۰-۱۴

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.