ترکیب استراتژی های قیمت گذاری به کمک یادگیری ماشین (مطالعه موردی: شرکت فرآورده های لبنی گلا)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله مدیریت بازاریابی هوشمند، دوره: 4، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JNABM-4-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمجید موسوی روشن

دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت کسب و کار گرایش بازاریابی، بابل، ایران

سیدمهرداد مقدم ضیابری

استادیار گروه مدیریت، سازمان مدیریت صنعتی، ساری، ایران

چکیده

در سال های گذشته، داشتن یه استراتژی ثابت در قیمت گذاری کاری منطقی محسوب می شد. حال آنکه امروزه به دلیل تغییرات سریع معادلات بازار، نوسانات شدید قیمتی، رقابت شدید و نیازهای در حال تغییر مشتریان داشتن یک استراتژی ثابت شاید نتواند نیازهای شرکت ها برای ماندن در بازار را مرتفع سازد. هدف از انجام این تحقیق ارائه راهکاری است مبتنی بر یادگیری ماشین تا بتواند براساس استراتژی های موجود قیمت گذاری، مدلی ارائه کند تا بتواند بطور همزمان از مزایای چند استراتژی بهرهر ببرد. در این تحقیق با استفاده از نظر متخصصان صنعت و پیشینه مطالعات پارامترهای موثر بر صنعت موردنظر استخراج و متناسب با آن داده ها جمع آوری گردید. داده ها پس از پالایش در نرم افزار پایتون با استفاده از الگوریتم یادگیری ماشین مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتند. داده ها به روش سرشماری و در یک بازه تقریبا ۵ساله از شرکت فرآورده های لبنی گلا جمع آوری گردیدند. رابطه بدست آمده از دامنه داده ها توسط شاخص ضریب تشخیص مورد ارزیابی قرار گرفت و به عدد ۶/۹۸درصد رسید که بسیار مطلوب است. این موضوع نشان می دهد که مدل ارائه شده در این تحقیق با استفاده از الگوریتم رگرسیونی چندجمله ای درجه ۴ برای تولید قیمت رقابتی که بتواند نیاز مشتریان را مرتفع کرده و همزمان یک حاشیه سود مناسبی را برای شرکت به ارمغان آورد، می تواند مفید باشد.

کلیدواژه ها

استراتژی قیمت گذاری, یادگیری ماشین, قیمت گذاری الگوریتمی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.