پیش بینی میزان تولید حامل های انرژی با استفاده از روش داده - ستانده ( سیستم لئونتیف )
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: ششمین همایش ملی انرژی
- کد COI اختصاصی: NEC06_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3638
نویسندگان
استادیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر دانشگاه صنعتی امیرکبیر , دانشکده مهن
کارشناس مسئول جدول داده ستانده مرکز آمار ایران
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد مهندسی صنایع - سیستم های اقتصادی اجتماعی دا
چکیده
در این مقاله , برای پیش بینی تولید حامل های انرژی عملیاتی انجام می شود که شامل یک بسته کامل از انواع پـیش بینـی و مدل های آن است . ابزار اصلی برای انجـام چنـین پـیش بینـی جدول داده ستانده است . روند انجام مقاله در سه فاز قابل ارائه است . فاز اول شامل جمع آوری آماروارقام است . از اطلاعـات مورد نیاز این مقاله می توان به متغییر های اقتصـادی درسـطح کلان و بخشهای مختلف اقتصادی و اجتمـاعی در یـک دوره 20 ساله از 1360 تا 1379 از قبیل میزان سـرمایه گـذاری در هر بخش و تعداد شاغلین آن و ... اشاره کرد . فاز دوم که بدنه اصلی تحقیق می باشد شامل مدلسازی پـیش بینی تولید و براورد احتیاجـات لازم بـرای انجـام پـیش بینـی نهائی در فاز آخر است . در این فاز ابتـدا مـدل در نظـر گرفتـه شده برای پیش بینی تولید، ارائـه وسـپس بـا انجـام عملیـات گسترده ریاضی احتیاجات بر ای انجام پیش بینی نهائی در فـاز آخر مهیا می گردد . قسمت اول این فاز براورد تقاضـای نهـائی حامل های انرژی در سالهای 1381 تا 1389 است که مراحـل آن عبارتند از : مرحله اول : تعریف متغییـر هـای اقتصـادی وتعیـین روابط ساختاری بین آنها مرحله دوم : تخمـین معـادلات سـاختاری وبدسـت آوردن ضرایب متغییر های مدل مرحله سوم : پیش بینی متغییر ها برای سالهای آتی مرحله چهارم : تعیین توابع انرژی در سطح کـلان و در سطح بخش های اقتصادی - اجتماعی مرحله پنجم : تخمین ضرایب توابع تقاضای انرژی مرحله ششم : برآورد سهم حامل های مختلف انرژی در تامین انرژی بخشها قسمت بعدی این فاز تبدیل نتایج قسـمت اول - بـر حسـب میلیون بشکه نفت خام - به میلیون ریال می باشـد . در قسـمت آخر این فاز تعیین تقاضای نهائی بخش های غیر انرژی کشور به روش محاسبه رشد متوسط تقاضا انجـام مـی شـود . نتیجـه انجام فاز دوم 9 ستون 21 بخشی برای کـل اقتصـاد کشـور از سال 1381 تا 1389 است . فاز سوم انجام پیش بینی تولید و تحلیل نتـایج آنسـت کـه بـا انجام یک ضرب ماتریسی و استفاده از ماتریس های تقاضـای نهائی فوق انجام می پذیرد .کلیدواژه ها
برنامه ریزی انرژی , حامل های انرژی , تحلیل داده - ستانده ،لئونتیف،ایراناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.