توسعه فولاد نانوساختار با استفاده از فرایند ترمومکانیکی پیشرفته
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و ششمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران
- کد COI اختصاصی: IMES06_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 926
نویسندگان
کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف
استاد ، دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف
چکیده
در طول دو دهه اخیر، مطالعات گسترده ای بر روی روش های تولید مواد نانوساختار و بسیار ریزدانه انجام شده است.در میان روش های فوق، فرایند مارتنزیتی یکی از فرایندهای ترمومکانیکی پیشرفته است که شامل سه مرحله کوئنچ،نورد سرد و آنیل می باشد .این فرایند مزایایی نظیر امکان تولید نمونه های بدون میکروتخلل و آلودگی، میزان تغییر شکل پلاستیکی کم نسبت به سایر روش های مکانیکی و قابلیت تولید صنعتی را داراست. یک روش برای تولید فولاد فوق ریز دانه در اینجا مورد نظر است. بدین صورت که ورق فولادی ابتدا در دمای 1000 به مدت 30 دقیقه آستنیته کرده و سپس آن را در محلول آب نمک و یخ سریع سرد کرده و بین 60 درصد تا 90 درصد کاهش ضخامت در چند پاس به آن اعمال کرده و بعد در دمای بین 400تا700 به مدت 10 تا 120 دقیقه آنیل روی نمونه ها انجام گرفت. بررسی های میکروسکوپی نشان دهنده ریزساختار چندفازی شامل فریت ، مارتنزیت های تمپر شده بود که در حد نانو ریز شده بودند. نتایج آزمون های مکانیکی ترکیبی از استحکام بالا و ازدیاد طول بالا را نشان داد که برای کاربردهای که نیاز به قابلیت بالا از نظر استحکام و ازدیاد طول دارند ایده ال است. استحکام این فولاد نانوساختار به حدود سه برابر حالت اولیه می رسد که ازدیاد طولی قابل قبولی از خود نشان می دهدکلیدواژه ها
فولادHSLA مارتنزیت، نورد سرد، نانو ساختار، آنیلینگمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.