طراحی شاسی فضایی بر اساس ایمنی راننده در تصادف با توجه به نتایج شبیه سازی تصادف شاسی با جسم صلب

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس ملی مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ECME19_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کاظمی

دانشکده مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و حرفه ای انقلاب اسلامی، تهران، ایران

فواد مسگری

دانشکده مهندسی مکانیک، موسسه آموزش عالی پارسیان، قزوین، ایران

چکیده

شاسی فضایی قابی است که به عنوان یک فضای محافظت شده سه بعدی در اطراف راننده، مورد استفاده قرار می گیرد و راننده را به خصوص هنگام چپ شدن و غلتیدن وسیله نقلیه ایمن می کند. این پژوهش بر اساس تجزیه و تحلیل دینامیکی و بهینه سازی شاسی فضایی یک وسیله نقلیه تک سر نشین آفرود با استفاده از متریال های مختلف است. چالش اصلی، بهینه سازی طراحی برای دستیابی به ایمنی بیشتر راننده است. با توجه به استانداردهای ارائه شده، ابعاد سطح مقطع پروفیل ها به دو دسته اصلی و فرعی تقسیم می شوند. با توجه به مقالات مرتبط با این موضوع، سه متریال به عنوان متریال های پرکاربرد در زمینه شاسی فضایی انتخاب شدند. با استفاده از این متریال ها پنج شاسی طراحی شد. شبیه سازی تصادف هرکدام از شاسی ها با سه سرعت در تصادف از جلو و یک سرعت در تصادف از جانب با جسم صلبی که ثابت است انجام شد. در شاسی با متریال آلیاژ فولاد، شتاب وارد شده به راننده در برخورد با سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت موجب وارد شدن آسیب جدی به راننده می شود. در شاسی با متریال فولاد کربن کم آلیاژ این مشکل برطرف می شود ولی ضریب اطمینان مناسب نیست. شاسی هایی که در قسمت دماغه آنها از آلیاژ آلومینیوم استفاده شده کمترین شتاب را در سرعت ۶۰ و ۹۰ کیلومتر بر ساعت به راننده منتقل می کنند ولی تغییر شکل بیش از اندازه آنها در سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت باعث وارد شدن صدمات جدی به راننده می شود. با جایگزین کردن فولاد کربن کم آلیاژ در قسمت دماغه شاسی به جای آلیاژ آلومینیوم، مشکل تغییر شکل بیش از اندازه در سرعت بالا و ضریب اطمینان برطرف شد.

کلیدواژه ها

تحلیل دینامیکی، شبیه سازی تصادف، شاسی فضایی، تحلیل نرم افزاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.