مروری کامل بر مسائل مربوط به کیفیت زندگی، کیفیت خواب و علائم سندرم پاهای بیقرار در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ و مطالعه ای بر مداخلات مبتنی بر آموزش ذهن آگاهی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، حقوق، مطالعات اجتماعی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HLSPCONF04_242
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شبنم باقری اورکانی

کارشناس ارشد روانشناسی عمومی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

دیابت نوع ۲ رایج ترین نوع دیابت است. این یک بیماری مزمن است که در آن دیگر نمی توان گلوکز (قند) خون را تنظیم کرد. این دو دلیل دارد. ابتدا سلولهای بدن در برابر انسولین مقاوم می شوند. انسولین مانند یک کلید کار می کند تا گلوکز (قند خون) از خون خارج شود و به سلول هایی که در آن به عنوان سوخت برای انرژی استفاده می شود ، وارد شود. وقتی سلول ها به انسولین مقاوم می شوند ، انتقال قند به سلول ها به انسولین بیشتری نیاز دارد و قند زیادی در خون باقی می ماند. با گذشت زمان ، اگر سلول ها به انسولین بیشتر و بیشتری احتیاج داشته باشند ، لوزالمعده نمی تواند انسولین کافی برای ادامه کار ایجاد کند و با شکست مواجه می شود. دیابت نوع ۲ بدون توجه به سن می تواند همه افراد را درگیر کند. این نوع دیابت طی سالها به تدریج ایجاد می شود ، بنابراین علائم و نشانه ها خفیف هستند؛ بنابراین ممکن است افراد مبتلا حتی از ابتلا به این بیماری اطلاع نداشته باشند. تخمین زده می شود از هر سه نفر در مراحل اولیه دیابت نوع ۲ ، یک نفر از ابتلا به آن مطلع نیستند. در این مقاله، مبانی نظری مولفه های سندرم پاهای بیقرار در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ و مداخلات مبتنی بر آموزش ذهن آگاهی مورد بررسی قرار می گیرد. بدین صورت که ابتدا به بیماری دیابت انواع و شیوع آن، پرداخته می شود. سپس سندروم پاهای بیقرار علت های آن، شیوع، عوامل موثر بر آن، علت ها و نشاانه های و در اخر تشخیص و درمان آن مورد تشریح قرار می گیرد. سازگاری اجتماعی مولفه کیفیت خواب متغیر دیگری بود که در ادامه به آن پرداخته می شود. علاوه بر این متغیر کیفیت زندگی نیز مورد بررسی قرار می گیرد. سپس مداخله ذهن آگاهی و عناصر تشکیل دهند آن مورد بحث قرار می گیرد. و درنهایت به پژوهش های صورت گرفته داخلی و خارجی مرتبط با پژوهش حاضر اشاره می شود.

کلیدواژه ها

کیفیت خواب، علائم سندرم پاهای بی قرار، ذهن آگاهی، دیابت، کیفیت زندگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.