ایجاد تجارت سالم در زنجیره تامین دارویی و سلامت کشور به کمک آیات و روایات

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: کنگره بین المللی اقتصاد اشتغال تولید در آیینه قرآن و عترت علیهم السلام
  • کد COI اختصاصی: IMAMREZA02_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه فتاح زاده

دانشجوی دکترای، گروه علوم ارتباطات و دانش شناسی، واحد علوم تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

وجود داروهای تقلبی در جهان از طرفی باعث از دست رفتن جان افراد شده و از طرفی سبب ایجاد زیان های اقتصادی برای صاحبان این صنعت شده است. حتی کشورهای پیشرفته نیز از این مشکل در امان نبوده و درصدد مقابله با سودجویان برخاسته اند. که عموما به خاطر وجود مافیای تجارت دارو بی نتیجه بوده است. کشور ما نیز مانند دیگر کشورها درگیر مقابله با مافیای داروهای تقلبی می باشد. که باید دولت راه حلی مناسب برای حل این مشکل بزرگ بیابد. در این راستا سعی شده است آیات و روایات مربوط به تجارت و اقتصاد جمع آوری و در راستای بهبود صنعت سلامت و داروی کشور پیشنهاد داده شود. روش پژوهش در این تحقیق، روش کتابخانه ای است. در این راستا، ابتدا با جمع آوری و دسته بندی مقالات علمی در این حوزه به روش کتابخانه ای، اقدام به شناسایی مشکلات و معیارهای موثر در زنجیره سلامت شد. سپس راه حل مشکلات از طریق آیات و روایات پاسخ داده می شود.پژوهش های زیادی در حوزه سلامت و زنجیره دارویی وجود دارد. که هر کدام به این مساله از جنبه ای پرداخته اند. عمده پژوهش ها درخصوص مشکلات و معایب زنجیره سلامت و تامین دارویی پرداخته و تعدادی نیز راه حل هایی را پیشنهاد می دهند. در این مقاله سعی شده است، معایب و همچنین راه حل-های پیشنهادی جمع آوری شده و با آیات و روایات تطبیق داده شود. با توجه به مقالات علمی در این زمینه، مشکلاتی نظیر: نبود قابلیت ردیابی دارویی، وجود داروهای تقلبی در بازار، شفافیت، ذخیره دائمی و امن اطلاعات، حذف واسطه ها و کاهش هزینه ها در زنجیره تامین دارویی مطرح می-باشد. که درصورت عمل به دستورات قرآن و روایات، این مشکلات در جوامع مسلمان از بین خواهد رفت.

کلیدواژه ها

زنجیره تامین دارو، بلاکچین، قابلیت ردیابی، امنیت داده، مدل مفهومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.