بررسی تاثیر کارکردهای اپوزیسیون درفضای مجازی برجمهوری اسلامی ایران(مطالعه موردی توییتر )

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی علوم سیاسی، حقوق و حوزه های دینی و مذهبی با رویکرد نگاهی به آینده
  • کد COI اختصاصی: PJLCONF01_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 201
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی کیانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی، دانشگاه آزاد اسلامی شهرضا، اصفهان، ایران

چکیده

رسانه های مجازی و انفجار اطلاعات در فضای مجازی در حال تغییر چارچوبهای دیپلماسی و سیاست بین الملل هستند. تکنولوژی های نوین ارتباطات و رشد سریع و کاربردی آنها موجب شده در دیپلماسی نوین، افکار عمومی جایگاهی مهم داشته باشد و کشمکش ها از طریق جریان دیجیتالی اطلاعات دنبال شود . هدف این پژوهش بررسی تاثیر کارکردهای اپوزیسیون درفضای مجازی برجمهوری اسلامی ایران(مطالعه موردی توییتر) بود. همچنین فرضیه و سوال این بود که آیا کنش ها و فعالیت های گروه های اپوزیسیون در شبکه اجتماعی توییتر، دارای پیامدهای امنیتی، سیاسی و اجتماعی در ایران می باشد؟ و فرضیه بر این بود که راهبردهای مقابله ای جمهوری اسلامی ایران با چالش های شبکه های اجتماعی از جمله توییتر، ناکافی بوده و نیاز به اتخاد سیاست های جدید و کارآمدتری در این حوزه است. بر این اساس، در این پژوهش بنا به اقتضای موضوع ازروش کیفی و تحلیل محتوی بهره گرفته شد. دستاوردهای پژوهش نشان می دهد که رسانه مجازی توییتر با ایجاد فضای باز و فارغ از سلطه برای مردم و مقامات دیپلماتیک کشور، زمینه گفت و شنود و تعامل را فراهم کرده اند و در این فضا اپوزیسون توانسته سهم بزرگی را به خود اختصاص دهد. نتایج این پژوهش همچنین نشان داد که کنش ها و فعالیت های گروه های اپوزیسیون در شبکه اجتماعی توییتر، دارای پیامدهای امنیتی، سیاسی و اجتماعی در ایران می باشد و راهبردهای مقابله ای جمهوری اسلامی ایران با چالش های شبکه های اجتماعی از جمله توییتر، ناکافی بوده و نیاز به اتخاد سیاست های جدید و کارآمدتری در این حوزه است.

کلیدواژه ها

رسانه مجازی، توییتر، اپوزیسیون، راهبرد،رسانه های مجازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.