فلسفه علم کلام
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی علوم سیاسی، حقوق و حوزه های دینی و مذهبی با رویکرد نگاهی به آینده
- کد COI اختصاصی: PJLCONF01_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 266
نویسندگان
طلبه سطح ۲ حوزه علمیه امام خمینی کاشان
چکیده
فلسفه علم کلام یک حوزه مهم در فلسفه دین است که به بررسی و تحلیل مسائل مرتبط با اعتقادات دینی و مفاهیم مذهبی می پردازد. علم کلام به عنوان یک رشته علمی، سعی دارد با استفاده از منطق و استدلال منطقی، اصول و اعتقادات دینی را تبیین و توجیه کند.فلسفه علم کلام به طور کلی به سوالاتی پاسخ می دهد که درباره وجود خدا، صفات الهی، نسبت خدا به جهان و مسائل دیگری که به دین و اعتقادات مربوط می شوند، مطرح می شوند. این حوزه به بررسی مفاهیمی همچون ایمان، عقل، وحی، قضا و قدر، آخرت و مسائل مرتبط با انسان و رابطه او با خدا می پردازد.فلسفه علم کلام در طول تاریخ با تاثیرات فرهنگی، فلسفی و علمی مختلفی روبرو شده است. در ابتدا، این حوزه به عنوان یک بخش از علوم دینی تفسیر قرآن ظاهر شد. اما با پیشرفت علوم و فلسفه، علم کلام به صورت مستقل و به عنوان یک رشته علمی جداگانه شکل گرفت.در فلسفه علم کلام، مفاهیم و اعتقادات دینی از طریق استدلال های منطقی فلسفی بررسی می شوند. استدلال هایی که در این حوزه مطرح می شوند، شامل استدلال های تجریدی، استدلال های تجربی می شوند. هدف اصلی فلسفه علم کلام، توجیه و تبیین اعتقادات دینی و ارائه دلایل قوی و قابل قبول برای پذیرش و اثبات آنهاست . بنابراین ، فلسفه علم کلام به عنوان یک حوزه مهم در فلسفه دین، به بررسی و تحلیل اعتقادات دینی مفاهیم مذهبی می پردازد. این حوزه با استفاده از منطق و استدلال منطقی، سعی در توجیه و تبیین اصول و اعتقادات دینی دارد .در تحقیق حاضر از روش جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای، بررسی اسناد و مدارک مکتوب به همراه جستجو در وب استفاده شده است. بدین ترتیب در بخش نظری با استفاده از روش مطالعه کتابخانه ای و ضمن مراجعه به منابع و ماخذ موجود در دسترس و مطرح نمودن دیدگاه های مختلف سعی شده تمام وجوه ممکن مسئله مورد توجه قرار گیرد.کلیدواژه ها
دین ، فلسفه ، استدلال ، علم کلاممقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.