مبانی فقهی حرمت یا حلیت تولید و فروش شراب برای بازار غیر مسلمان با رویکرد اقتصاد مقاومتی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی علوم سیاسی، حقوق و حوزه های دینی و مذهبی با رویکرد نگاهی به آینده
  • کد COI اختصاصی: PJLCONF01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 77
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شادی حسنی

دکتری فقه و مبانی حقوق اسلامی ، ایران ، مازندران

امین مرادپور

کارشناسی فقه و مبانی حقوق اسلامی ، ایران ، مازندران

چکیده

اقتصاد مقاومتی روشی برای مقابله با تحریم ها علیه یک منطقه یا کشور تحریم شده می باشد . ارتباط با کشورهای خارجی و ایجاد یک فرصت مناسب در این رابطه بسیار حائز اهمیت است . از این جهت این فکر به ذهن متبادر می شود که تولید و فروش مواردی مانند شراب که در بازار مسلمانان حرام است ولی در بازار غیر مسلمان جایز می تواند این فرصت مناسب را بوجود بیاورد . اما با نگاهی به منابع معتبر فقهی در دین اسلام پی به این مساله میبریم که به هیچ عنوان نمی توان دست به این اقدام زد چرا که در این معامله فرد علم به استفاده حرام دارد و اینکه فردی که مالی با این عنوان بدست می آورد صاحب آن نمی تواند باشد . همچنین این معامله نمی تواند جزء موارد نادری باشد که دین حکم به جواز معامله داده است . بنابراین تولید و فروش شراب برای بازار غیر مسلمان با رویکرد اقتصاد مقاومتی مجاز نمی باشد .

کلیدواژه ها

حرمت ، حلیت ، شراب ، اقتصاد مقاومتی ، معامله

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.