پیش بینی مقاومت فشاری بتن ژئوپلیمری خاکستر بادی با استفاده از مدل شبکه عصبی مصنوعی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی کاربرد فناوری های نوین در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ITCC06_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 118
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان محسن نیا

دانشجو دکتری عمران سازه، دانشگاه صنعتی شریف

وهب توفیق

دانشیار گروه عمران، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

بتن ژئوپلیمری جایگزینی سازگار با محیط زیست برای بتن سنتی است که از مواد زاید به عنوان ماده سیمانی استفادهمی کند. فقدان طرح اختلاط استاندارد برای بتن ژئوپلیمری مشکل اصلی استفاده از آن در صنعت ساختمان است. اینمطالعه یک مدل شبکه عصبی برای پیشبینی مقاومت فشاری بتن ژئوپلیمری مبتنی بر خاکستر بادی (FAGC) بر اساسترکیبات شیمیایی اجزای آن ارائه می کند. یکی از پایه ای ترین مدل های عصبی موجود، مدل پرسپترون چندلایه است کهدر این مطالعه مورد استفاده قرارگرفته است. برای دستیابی به این هدف، یکصد و شصت ودو طرح ترکیبی از مقالاتمنتشرشده بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۰ جمع آوری شد. در این مطالعه ده متغیر ورودی (نسبت مقدار آب به کل موادجامد خاکستر بادی و محلول سدیم هیدروکسید و محلول سدیم سیلیکات، نسبت کل محلول سدیم هیدروکسید و سدیمسیلیکات به مقدار خاکستر بادی، نسبت سدیم سیلیکات به سدیم هیدروکسید، شاخص ترکیب شیمیایی خاکستر بادی(CCI)، مقدار کل سنگ دانه نسبت به وزن کل بتن ژئوپلیمری، مقدار درشتدانه به مقدار کل سنگدانه، مدتزمانعمل آوری، دمای عمل آوری، نسبت مقدار روان کننده به مقدار خاکستر بادی، مولاریته سدیم هیدروکسید) و یک متغیرخروجی (مقاومت فشاری بتن ژئوپلیمری مبتنی بر خاکستر بادی) به عنوان ورودی و خروجی مدل مورد بررسی قرار گرفت.شاخص های (MAPE(%), RMSE (MPa) R(۲ و (MAE (MPa به ترتیب برابر ۰.۸۲۸ ، ۳.۵۶ مگاپاسکال، ۷.۷۴درصد و ۲.۹۱ مگاپاسکال برای داده های آزمایش محاسبه شدند که از دقت قابل قبولی برخوردار است. درنهایت با مقایسهاین مدل با مطالعات قبلی، مدل پیشنهادی میتواند مقاومت فشاری بتن ژئوپلیمری مبتنی بر خاکستر بادی را با دقت قابلقبولی تخمین بزند که میتواند در زمان و هزینه صرفه جویی کند.

کلیدواژه ها

بتن ژئوپلیمری، خاکستر بادی، شبکه عصبی مصنوعی، مدل پرسپترون چندلایه، مقاومت فشاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.