سنتز نانوکپسول حاوی داروی دوکسروبیسین و نشان دار نمودن آن توسط نانو ذرات اکسید آهن جهت انتقال هدفمند دارو
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی کاربرد فناوری های نوین در علوم مهندسی
- کد COI اختصاصی: ITCC06_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 232
نویسندگان
دانشجو ی ارشد،گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی قوچان، قوچان، ایران
عضو هیات علمی،گروه مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی قوچان، قوچان، ایران
عضو هیات علمی،گروه مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، قوچان، ایران
عضو هیات علمی،گروه شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، ایران
چکیده
شیمی سبز در سالهای اخیر یک شاخه از علم رو به رشد بوده است که نوید بزرگی در کاربردهای زیست پزشکی، به ویژه در درمانسرطان است. پلیمرکیتوسان-پلی (N -ایزوپروپیل اکریل آمید -N,N-CO- دی متیل اکریل آمید) به دلیل حساس بودن به دما وpH با خاصیت انتقال فاز برگشت پذیر به عنوان یک ماده پلیمری برای سیستم رهاسازی دارو مورد توجه است.کپسوله نمودن یکتکنولوژی جدید جهت حبس مواد جامد، مایع، گاز در کپسول بسیار کوچک است، که مانع خروج مواد در مکان و زمان نامناسب وباعث جلوگیری از عوارض نامطلوب دارو می شود. در این مقاله هدف ساخت کپسول حاوی داروی دوکروبیسین و هدفمند نمودن آنfبا نانو ذرات ((Fe(۳)O(۴) است. پلیمر ذکر شده یک پلیمر زیست تخریب پذیر با دمای بحرانی ۳۸˚C که رفتار فاز پلیمر هوشمند رادلالت می کند و امکان استفاده آن برای راه اندازی مکانیزم ها یا بالعکس را فراهم می نماید. در بحث رهاسازی دارو، پلیمر هوشمندذکرشده توانایی رهاسازی دارو در حدود این دما که دمای بحرانی نامیده میشود را از طریق یک شکاف در ساختار و شکافتگی پیوندهیدرازون اسید ناپایدار فراهم مینماید. از طرفی با استفاده از نانو ذرات سوپر مغناطیسی میتوان تسهیلی در تحویل داخل وریدیدارو به مکان موردنظر با استفاده از یک میدان مغناطیسی خارجی را ایجاد نمود. در انتها فرآیند جذب شیمیایی به وسیله ی طیفمادون قرمز (FTIR) برای نمونه های مختلف بررسی شد . جهت تحلیل و آنالیز ریخت شناسی نانو ذرات تولیدشده از میکروسکوپالکترونی عبوری جهت شناسایی سایز ذرات استفاده میشود. این داروی نشاندار کپسوله شده، اثرات جانبی دارو را به حداقل میرساندو در رهایش کنترل شده بسیار مناسب است.کلیدواژه ها
داروی دوکسروبیسن، انتقال هدفمند، نانو ذرات اکسید آهنمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.