بهبود پایداری فرکانسی ریزشبکه با ایجاد هماهنگی بین منابع تجدیدپذیر، منابعذخیره ساز انرژی و بار پاسخگو

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم پایه، مهندسی و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: CONFITC08_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 213
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی خان احمدی

شرکت توزیع برق شهرستان مشهد، مشهد، ایران

محمدمهدی برهان علمی

دانشگاه ایدین استانبول، استانبول، ترکیه

چکیده

در زمان اتصال ریزشبکه به شبکه سراسری، فرکانس ریزشبکه توسط شبکه اصلی کنترل می گردد. زمانی که ریزشبکه بهصورت ناگهانی و در اثر بروز خطا از شبکه اصلی جدا می گردد، بخاطر عدم تعادل بین تولید – بار و اینرسی سراسری پایینریزشبکه، تغییرات فرکانسی شدیدی در ریزشبکه پدید می آید. در این شرایط، توان رزرو کافی با پاسخ دهی بالا برایجلوگیری از بروز خاموشی گسترده لازم و ضروری است. از آنجایی که سرعت پاسخ دهی منابع تولیدپراکنده ومیکروتوربین ها از چابکی لازم برخوردار نمی باشند، لذا بکارگیری تجهیزاتی با عکس العمل سریع مثل منابع ذخیره سازانرژی در این زمینه حیاتی است. در این مقاله، ابتدا دینامیک واحدهای تولیدپراکنده و شبکه سراسری ارزیابی می گردد وسپس از کنترل کننده های ولتاژ توزیع شده برای بازیابی مقادیر ولتاژ به مقادیر مرجع متناظر خود برای همه واحدهای تولیدیدر مدت زمان محدود بهره گرفته شده و از یک کنترل فرکانس توزیع شده مبتنی بر تجمیع واحدها استفاده می گردد. درحالت بازیابی فرکانس، یک چالشی وجود دارد که ورودی های کنترل باید در حالت پایدار با یکدیگر برابر باشند تا ویژگیاشتراک توان را برآورده کنند. برای این منظور از یک روش تناسبی – انتگرالی توزیع شده برای برقراری چنین شرایطیکمک گرفته شده که در این حالت، بازیابی فرکانسی به مقادیر درنظرگرفته شده نیز تضمین می گردد. با بررسی نتایجبدست آمده مشخص می گردد که سطح کنترل ثانویه توزیع شده می تواند مقادیر تخطی های ایجاد شده در حوزه کنترلولتاژ و فرکانس را از بین ببرد. در واقع در زمانی که سطح کنترل ثانویه فعال می گردد، پخش توان اکتیو به خوبی توسطمشارکت منابع مختلف مدیریت می گردد

کلیدواژه ها

پایداری فرکانسی، بهبود هماهنگی، ریزشبکه، بار پاسخگو، منابع تجدیدپذیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.