سنتز و بررسی اثر رقابتی آلایش گرافیت و نانو لوله های کربنی بر خواص دی اکسید تیتانیوم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم پایه، مهندسی و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: CONFITC08_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه کرامت ایردموسی

کارشناسی ارشد فیزیک ماده چگال، دانشکده فیزیک، دانشگاه الزهرا (س) تهران

صدیقه دادرس

دانشیار فیزیک ماده چگال، دانشکده فیزیک، دانشگاه الزهرا (س) تهران

چکیده

در این پژوهش با سنتز نانوذرات دی اکسید تیتانیوم به روش سل ژل و آلایش آن با نانوذرات گرافیت و نانولوله های کربنیبا درصدهای وزنی % ۲ / ۰ و % ۵ / ۰ به بررسی خواص مختلف نمونه ها پرداختیم. آنالیز طیف سنجی پراش اشعه ی X تشکیلفاز آناتاز و کاهش سایز ذرات نمونه های سنتز شده اکسید تیتانیوم خالص و آلاییده را نشان داد. سپس با استفاده از آنالیزمیکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی مورفولوژی نمونه ها و اندازه ی دانه ها را بررسی نمودیم. اندازه دانه ها برایدی اکسید تیتانیوم خالص و آلاییده به گرافیت % ۲ / ۰ و % ۵ / ۰ و آلاییده به نانولوله های کربنی % ۲ / ۰ و % ۵ / ۰ به ترتیب۶۵ , ۵۳ , ۵۰ , ۴۸ و ۴۲ نانومتر بدست آمدندکه روند کاهشی با آلایش را نشان می دادند. در ادامه به بررسی خواصالکتریکی نمونه ها با استفاده از خازن سنج و اندازه گیری ضریب دی الکتریک, میزان اتلاف و رسانندگی نمونه هاپرداختیم. نتایج بدست آمده افزایش رسانندگی دی اکسید تیتانیوم آلایش یافته را نشان داد. برای بررسی خواص اپتیکینمونه ها از آنالیز طیف سنجی مریی- فرابنفش بهره بردیم. گاف انرژی نمونه ها با آلایش گرافیت و نانولوله های کربنیکاهش یافتند.گاف انرژی محاسبه شده برای ۲TiO خالص و آلاییده به گرافیت % ۲ / ۰ و % ۵ / ۰ و آلاییده به نانولوله های کربنی % ۲ / ۰ و % ۵ / ۰ به ترتیب ۹۰ / ۲ , ۸۸ / ۲ , ۸۰ / ۲ , ۸۸ / ۲ و ۷۳ / ۲ الکترون ولت است. با توجه به آنالیزها و نتایج بدستآمده دریافتیم که آلایش دی اکسید تیتانیوم با نانولوله های کربنی نسبت به گرافیت دارای نتایج بهتری از جمله افزایشرسانندگی بیشتر ، افزایش جذب بیشتر در ناحیه ی طول موج مریی و اندازه دانه های کوچکتر می باشد.

کلیدواژه ها

تیتانیوم دی اکسید ، نانولوله های کربنی ، گرافیت، فاز آناتاز، گاف انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.