بررسی جذب فیزیکی و ذخیره سازی هیدروژن در مجموعه ای ازنانولوله های سیلیکون کربیدی با استفاده از شبیه سازی مونت کارلو

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی کاربرد نانوتکنولوژی در صنایع نفت و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: MUBNANO01_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1237
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افسانه مالکی

گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد امیدیه

عظیم سلطان آبادی

دانشکده شیمی دانشگاه مازندران

محمد آقاجری

گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماهشهر

چکیده

نانولوله ی سیلیکون کربیدی در ماهیت، ساختاری مشابه با نانولوله ی کربنی دارد: به گونه ای که در آن یک در میان اتمهای سیلسیوم و کربن تقریبا طوری قرار گرفته اند که هیچ تغییری در ماهیت فضای اتمیایجاد نشده است. همه ی نانولوله ها از جمله نانولوله ی کربنی و سیلیکون کربیدی می توانند نقش غشایی در فرایندهای کاتالیتیکی و جداسازیها ایفا کنند و به همین خاطر در زمره ی مواد پیشرفته محسوبمی شوند. گزارشات شبیه سازی و آزمایشگاهی نشان می دهند که این مواد از قابلیت جذب فیزیکی، جداسازی و ذخیره سازی مولکولی قابل توجهی برخوردارند. یکی از روشهای ذخیره سازی گازهای مهم، جذب فیزیکی این گازها در فضای داخلی و همچنین فضای اطراف نانولوله ها است. در این تحقیق با استفاده از ابزار شبیهسازی مونت کارلو اثر فشار هیدروژن بر روی پدیده ی جذب فیزیکی این گاز در نانولوله های سیلیکون کربیدی مورد بررسی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

شبیه سازی مونت کارلو، نانولوله سیلیکون کربیدی،هیدروژن، جذب فیزیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.