اکتساب دانش ضمنی در مدیریت دانش با استفاده از روش شبکه خزانه (موردمطالعه: واکاوی و تبیین عوامل کلیدی موفقیت در مدیریت کیفیت زنجیره تامین از نگاه خبرگان صنعت روی)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله خط مشی گذاری عمومی در مدیریت، دوره: 8، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJPA-8-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عادل آذر

گروه مدیریت صنعتی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

لیلا مرتضوی

دانش آموخته دکتری مدیریت رفتاری، گروه مدیریت دولتی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

محمد مهدی عباسی

دانش آموخته کارشناسی ارشد تحقیق در عملیات، گروه مدیریت صنعتی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. mohammadmahdi.abbasi@modares.ac.ir

چکیده

زمینه: دانش سازمانی از طریق تعامل بین دانش ضمنی و دانش صریح توسعه می یابد و از همین رو یکی از چالش های اصلی مدیریت دانش تبدیل هر چه بیشتر و بهتر دانش ضمنی به دانش صریح است. هدف: در این پژوهش روش شبکه خزانه به عنوان روشی ساختارمند برای اکتساب دانش ضمنی در فرآیند مدیریت دانش سازمانی معرفی می شود. بر این اساس یک نمونه تجربی از کاربرد این روش برای واکاوی عوامل کلیدی موفقیت مدیریت کیفیت زنجیره تامین نیز بیان گردیده تا نظر محققان به کاربست این روش جلب گردد. روش ها: به منظور تبیین مولفه های مدیریت کیفیت در سطح زنجیره تامین مبتنی بر روش شبکه خزانه که یک روش معتبر و مفید برای دستیابی به سازه های شخصی افراد است، با ۲۰ نفر از خبرگان صنعت روی استان زنجان مصاحبه به عمل به آمد که درمجموع به ۲۲۵ سازه در این زمینه اشاره کردند. یافته ها: با انجام تحلیل محتوا، این سازه ها به ۳۱ عامل تقلیل داده شد که این عوامل می توانند به عنوان محور هماهنگی های اعضای زنجیره تامین درزمینه مدیریت کیفیت نیز محسوب شوند. نتیجه گیری: عوامل کلیدی به دست آمده در این پژوهش علاوه بر اینکه با نتایج به دست آمده از پژوهش هایی که در این حوزه انجام شده است مطابقت دارند، نسبت به یافته های گذشته از نوعی جامعیت نیز برخوردارمی باشند از همین رو کارایی و توانایی روش شبکه خزانه برای اکتساب دانش ضمنی در فرآیند مدیریت دانش برجسته می گردد.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش. اکتساب دانش. روش شبکه خزانه. مدیریت کیفیت زنجیره تامین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.