تحلیلی بر جایگاه تعاون در ساماندهی و توسعه صنعت گردشگری استان قم

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه نگرش های نو در جغرافیای انسانی، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_GEOIAU-5-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 51
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرمظفر امینی

عضو هیات علمی گروه توسعه روستایی دانشگاه صنعتی اصفهان

محمدعلی احمدی شاپورآبادی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه اصفهان

ابوالفضل طارمی

دانش آموخته کارشناسی ارشد آمار کاربردی دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

چکیده     با استفاده از قابلیت­ها و مزایای بخش تعاون، می­توان بر پاره­ای از چالش­ها و نابسامانی­های گردشگری ایران غلبه کرد. استان قم از جهت مذهبی و فرهنگی یکی از مهمترین محورهای گردشگری کشور به­حساب می­آید، لیکن جای هیچ شبهه­ای نیست که تنگناهای گوناگونی در سر راه صنعت گردشگری این استان وجود دارد که استان را از جایگاه واقعی صنعت گردشگری که می تواند داشته باشد، بسیار دور کرده است. مطالعه حاضر بر آن­است تا نقش بخش تعاون را در زمینه­سازی و سامان­دهی و توسعه گردشگری این استان به­ارزیابی بگذارد. این پژوهش از نوع مطالعات توصیفی­­تحلیلی بوده، از دو روش بررسی اسنادی و کتابخانه­ای، و مطالعات میدانی براساس شیوه نظرسنجی و در گردآوری داده­ها، به­کمک پرسشنامه­های محقق­ساخته، استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش را مدیران و کارشناسان مرتبط با دو بخش گردشگری و تعاون شاغل به­کار در استان تشکیل داده­اند. نتایج نشان می­دهد باوجود اهمیت زیادی که مولفه­های ساماندهی گردشگری از نظر جامعه آماری پژوهش در توسعه استان دارد، به­سبب وجود شکاف عمیقی که وضع موجود با شرایط مطلوب ساماندهی آن دارد، این مولفه­ها نتوانسته اند نقش بایسته ای را در این فراگرد ایفا کنند. مهمترین دستاوردهای مطالعه موید این­است­که از نظر جامعه آماری پژوهش، نقش تعاون در توسعه صنعت گردشگری از اهمیت زیاد برخوردار است لیکن وضع موجود آن در حد بسیار بد ارزیابی شده و میزان شکاف بین وضع موجود با شرایط مطلوب در حد زیاد می­باشد. در مورد نقش و جایگاه تعاون در توسعه گردشگری استان نیز تفاوت معناداری در نظرات گروه­های تشکیل­دهنده جامعه آماری پژوهش وجود دارد. هم­چنین مرتبط بودن یا نبودن رشته تحصیلی افراد تشکیل­دهنده جامعه آماری پژوهش اثر معناداری در نظرات آن­ها در مورد نقش مولفه­های موثر در ساماندهی گردشگری استان نشان می­دهد.

کلیدواژه ها

واژگان کلیدی: تعاون, گردشگری, توسعه, استان قم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.