شناسایی تکنیک های اقناع در شبکه های رسانه ای مقاومت (مورد مطالعه شبکه المنار)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه سیاست دفاعی، دوره: 32، شماره: 123
  • کد COI اختصاصی: JR_JIHU-32-123_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 103
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه مرتضوی فر

مدیریت رسانه،مدیریت،دانشگاه آزاد سلامی خوراسگان،اصفهان،ایران

چکیده

درزمانی نه چندان دورکشورها و حاکمان آنها برای اثبات برتری خود و تفوق بر دیگران از طریق رو شهای نظامی و جنگ به دنبال اهداف خود وکشور گشایی بودند ، اما بتدریج ، اهمیت عملیات نظامی تنزل یافته و گسترش انواع رسانه های همگانی و حضور آنها در عرصه های زندگی ، اقناع را به بهترین و موثرترین ابزار برای حل مناسبات میان حاکمان و آحاد مختلف مردم تبدیل کرد. پژوهش حاضر با هدف شناسایی تکنیک های اقناع در شبکه مقاومت المنار انجام شد. این پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی و روش پژوهش از نوع کیفی با رویکرد تحلیل محتوا بود. بر این اساس از برنامه های شبکه تلویزیونی المنار شامل اخبار، تفسیرهای سیاسی ۱۰ مورد گزارش خبری در سال ۲۰۲۰ انتخاب و با استفاده از فرایندهای کدگذاری و طبقه بندی به روش سیستماتیک مورد مطالعه قرار گرفت . یافته های تحقیق بر اساس اصول اقناع پاتوس ، لوگوس و ایتوس طبقه بندی شد. نتایج نشان داد که شبکه المنار با استفاده بیش از ۷۰ درصدد از تکنیک های لوگوس در صدد اقناع مخاطبان بصورت منطقی و مستدل بوده است و تنها در حدود ۲۲ درصد از گزارش ها ی المنار در قالب تکنیک های پاتوس به مخاطب ارائه شده اند. از آنجا که گزارش ها ی این شبکه در خصوص اخبار جبهه مقاومت به لحاظ امنیتی در منطقه نا امنی می باشد لذا شاخص ایتوس سهم کمی از آنها را اشغال می کند.

کلیدواژه ها

" رسانه ", " تکنیک های اقناع", "مقاومت", " المنار"

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.