تبیین چالش های اجتماعی مدیران محلی در فرایند توسعه پایدار روستایی (مطالعه موردی: روستاهای شهرستان شفت)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: مجله روستا و توسعه پایدار فضا، دوره: 4، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_RVT-4-2_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 204
نویسندگان
دانشجوی دکتری گروه جغرافیا، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
استادیار گروه جغرافیا، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
استادیار گروه جغرافیا، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران
دانشیار گروه جغرافیا ، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت ، ایران
چکیده
نقش مدیران محلی در توسعه پایدار سکونتگاههای روستایی غیر قابل انکار است. مدیران محلی با توجه به بحث توسعه پایدار میتوانند زمینه رفاه اجتماعی و مطلوبیت اقتصادی در نواحی روستایی را فراهم و مانع از بروز مشکلات شناخته شده در این نواحی شوند. هدف پژوهش حاضر تعیین چالشهای اجتماعی مدیران محلی (دهیاران و شوراهای اسلامی) روستاهای شهرستان شفت در فرایند توسعه پایدار روستایی است. از این رو پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش انجام کار توصیفی- تحلیلی است. اطلاعات مورد نیاز از طریق منابع اسنادی و مطالعات میدانی بدست آمده است. جامعه آماری این پژوهش شامل مدیران محلی ۹۴ روستای دارای سکنه شهرستان شفت بوده که از روش تمام شماری اقدام به تکمیل پرسشنامه شده است. نتایج نشان داد که مهمترین چالشهای اجتماعی مدیران محلی در روستاهای شهرستان شفت شامل امنیت، آموزش، مشارکت، مهاجرت، اعتماد، نارساییهای اجتماعی و سرمایه گذاری هستند و چالش سرمایهگذاری با بار عاملی ۸۴۸/۰ بیشترین تاثیر را بر فرایند توسعه پایدار دارد. تشویق به مشارکت و همکاری روستاییان در نگهداری و بهره برداری ازتاسیسات موجود در روستا، بهره گیری از توان مطلعین و افراد باسواد (بالاخص نیروی جوان)، جلب اعتماد روستاییان، برگزاری دورههای منظم آموزشی برای مدیران محلی و تشکیل سازمانها و نهادهای مردمی در روستا از مهمترین راهکارهای عملی جهت کاهش چالشهای اجتماعی مدیران محلی روستاهای شهرستان شفت میباشد.کلیدواژه ها
چالشهای اجتماعی, مدیریت روستایی, توسعه پایدار روستایی, شهرستان شفتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.